Jak efektivně bojovat s kruhy pod očima? | Moje zdraví

Jak efektivně bojovat s kruhy pod očima?

Jak efektivně bojovat s kruhy pod očima?
Fotona - před a po • Autor: Asklepion
16. prosince 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

Trápí vás váčky pod očima? Pohled do zrcadla po ránu může být pro mnohé šokem. Často jsou unavené oči důkazem nedostatku spánku, ale významnou roli hraje také genetika. Naštěstí si s tím moderní estetická medicína umí poradit.

Vyhlazení kruhů pod očima bez skalpelu

Korektivní dermatologie využívá k vyhlazení spodních víček různé postupy. U mladších pacientů se osvědčila aplikace čisté kyselinu hyaluronovou ve formě gelu. Dermatolog s ní vyplní propadliny vznikající kolem tukových váčků, a tím je vyhladí na dlouhé měsíce. Ošetření probíhá velmi rychle a je nenáročné. Lékař vstříkne tenkou jehlou malé množství látky do podkoží.

Po aplikaci se mohou objevit malé modřinky a otoky v místě vpichů, ale ty během pár dnů zcela vymizí. Navíc je možné je zakrýt make-upem. Efekt je viditelný okamžitě a postupně ještě sílí s tím, jak se kyselina hyaluronová usazuje v postižené oblasti a váže na sebe vodu.

Kyselina Hyaluronová • Autor: Asklepion

Laserová dermatologie omladí a zpevní pokožku

U některých pacientů s povadlejší pletí je třeba aplikaci dermálních výplní doplnit o laserové rejuvenační ošetření. Jedině tak lze dosáhnout hezkého a přirozeného vyhlazení kruhů pod očima. Výborné omlazující účinky má například laser Fotona, který prohřívá kůži v hluboké, střední i svrchní vrstvě, a tím dochází k maximální stimulaci kolagenových vláken a výraznému liftingu pleti. „Ošetření Fotona SmoothEye je primárně určeno pro omlazení těsného očního okolí. Toto laserové neinvazivní ošetření je vhodné pro mladší pacienty, kteří potřebují lifting pleti,“ říká primářka oddělení dermatologie Institutu Asklepion MUDr. Hana Smutková. Po ošetření bývá pleť 2 dny začervenalá a oteklá a je nutné ji alespoň 6 týdnů chránit přípravky s vysokým UV faktorem. Zpevnění textury pleti se dostaví postupně, jakmile se v pleti začne remodelovat kolagen.

Ošetření Fotona • Autor: Asklepion

Plastická operace projasní a omladí pohled

U stárnoucí pleti už dermatologická ošetření nemají výrazný efekt a nepomohou pacientům ani na rok. V tuto chvíli přichází na řadu chirurgické řešení v podobě plastické operace spodních víček (blefaroplastiky), kterou lze případně kombinovat i s plastikou horních víček.

Tento drobný výkon s mimořádným omlazujícím účinkem se většinou provádí v místním znecitlivění nebo v analgosedaci. Po potřebné pooperační rekonvalescenci jsou pacienti propuštěni do domácího ošetřování. Po 1 týdnu lékař vyndá stehy a do 14 dnů zmizí otoky i modřinky. „Co lze po absolvování blefaroplastiky očekávat? Nevypadáte tak unavení a ustaraní, i když nejste, a operace vám vrátí jiskru do oka. Zákrok má i zdravotní benefity, mezi které patří opětovné rozšíření periferního vidění a snížení oční únavy - pocitu těžkých víček. To jsou i hlavní důvody, proč operuji víčka rád," říká plastický chirurg Institutu Asklepion MUDr. Miroslav Krejča, PhD.

Plastická operace dolních víček • Autor: Asklepion

Plastická operace dolních víček bez viditelné jizvy

U pacientů s dostatečně mladou a pružnou pokožkou lze provést takzvanou transkonjunktivální blefaroplastiku neboli operaci dolních víček, u které je řez veden z vnitřní strany oka. U tohoto typu zákroku operatér odstraní tukové váčky způsobující nevzhlední pytle pod očima a kůži ponechá. Pokud je třeba docílit jejího liftingu, lze následně pokožku vypnout a omladit pomocí laserové rejuvenace.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.