Frutariáni. Jak žije pár, který vyměnil evropské jídlo za ovoce? | Moje zdraví

Frutariáni. Jak žije pár, který vyměnil evropské jídlo za ovoce?

Frutariáni. Jak žije pár, který vyměnil evropské jídlo za ovoce?
Devětatřicetiletá Tina se svým oblíbeným chlebovníkem • Autor: profimedia.cz
29. listopadu 2018 • 06:00

Příběh jednoho páru, které se seznámil díky zálibě v ovoci.

Tina Stoklosa z Polska se stala frutariánkou. Jí pouze ovoce, ořechy, semena a jiné plody. Aby měla blíže ke zdroji „své“ potravy, přestěhovala se do Asie. Tady si užívá čerstvého exotického ovoce. Po pěti letech striktní diety se prý cítí úžasně, má spoustu energie a nikdy by se nevrátila k dřívějšímu způsobu stravování. Nepotřebuje si například vůbec čistit zuby.

Devětatřicetiletá Tina pracuje jako interiérová architektka a k frutariánství se poprvé dostala v prosinci 2013. Tehdy na internetu hledala tipy na předvánoční očistu organismu. Vyzkoušela ji a již za týden poznala, že se cítí lépe a má více energie.

Nástrahy všude kolem

Rozhodla se, že bude dodržovat tento druh stravování napořád. Na počátku své cesty sice podléhala různým nástrahám v podobě vánočních dobrot nebo i zahánění smutku jídlem.

Po dalších dvou letech se přestěhovala na Bali, kde objevila ráj čerstvého exotického ovoce a nemusela již čelit nástrahám západního způsobu stravování.

Zhubla z původních 83 kilogramů na 51 kilogramů a lidé jí tipují méně let. Velikost oblečení 16 vyměnila za osmičku! A co víc, seznámila se s mužem jejího života. Je jím šestadvacetiletý Belgičan Simon Beun, také frutarián. Poznali se na internetu, když si vyměňovali zkušenosti frutariánství. Po půl roce se setkali na Bali a od té doby jsou spolu.

Ostrov jim nabízí pestrou nabídku stravy. Doma v Evropě by byli odkázání na 30 banánů denně.
Simon a Tina jí denně 2 000 až 4 000 kalorií, vše ze sladkého ovoce. Žízeň uhasí čerstvou kokosovou vodou. A proč ne?

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.