Cukrovka, úraz nebo chemoterapie. Erektilní dysfunkce má řadu příčin a jedinečné řešení | Moje zdraví

Cukrovka, úraz nebo chemoterapie. Erektilní dysfunkce má řadu příčin a jedinečné řešení

Cukrovka, úraz nebo chemoterapie. Erektilní dysfunkce má řadu příčin a jedinečné řešení
Autor: Iscare
4. června 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Erektilní dysfunkce (ED) přímo neohrožuje pacienta na zdraví, může však výrazně zhoršit kvalitu jeho osobního života. Pacientům, kterým na poruchy erekce nezabírá konvenční terapie pomocí tablet nebo injekcí, proto lékaři doporučují léčbu pomocí penilního implantátu. Tuto speciální operaci u nás provádí pouze klinika ISCARE, její lékaři mají za sebou už desítky úspěšných zákroků.

Nejčastější příčinou ED bývá cévní porucha, obvykle z důvodu dlouhodobě působícího vysokého krevního tlaku, cukrovky nebo vysoké hladiny krevních tuků. Často je příčinou také léčba rakoviny prostaty či úraz. Lékaři z oddělení Andrologie na klinice ISCARE jako jediní u nás pravidelně provádějí tyto operace penilních implantátů. Úspěšně už tuto léčbu na klinice podstoupilo několik desítek mužů, v průměru dva měsíčně. U pacientů, kteří zákrok doposud podstoupili, došlo ke zlepšení sexuálního ale i celkově osobního života.

MUDr. Lukáš Bittner, vedoucí lékař oddělení Andrologie ISCARE • Autor: Iscare

Ačkoliv se jedná o poměrně složitý zákrok, je regenerace a schopnost běžného provozu člověka vcelku rychlá. „Všichni pacienti 2 týdny po operaci mají jen minimální omezení, po šesti týdnech jsou schopni plného nasazení včetně sportu a sexu. Ovládání implantátu je pro klienty velmi snadné, jsou schopni implantát používat po jedné schůzce s nácvikem,“ uvádí MUDr. Lukáš Bittner, vedoucí lékař oddělení Andrologie ISCARE, kde zákrok s nafukovacím implantátem vyjde zhruba na 275 000 Kč, což je o třetinu méně než v zemích západní Evropy.

Autor: Iscare

Jednoduchá pumpička

Nafukovací implantáty dodává specializovaná firma Aspironix. Jsou jednoduše ovladatelné malou pumpičkou umístěnou v šourku – muž pouhými několika zmáčknutími naplní cylindry implantátu tekutinou, která je v rezervoáru umístěném v oblasti malé pánve, a tím dojde k erekci. Po pohlavním styku se implantát vyprázdní uvolněním ventilu pumpičky. Při použití nafukovacího implantátu dosahuje penis velmi dobré tvrdosti v erekci a přirozeného vzhledu v ochablém stavu. Rozdíl od „zdravého“ penisu není schopna poznat ani většina partnerek. Více informací najdete na www.penilni-implantaty.cz.

Autor: Iscare

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.