Častý důvod mužské neplodnosti? Varikokéla | Moje zdraví

Častý důvod mužské neplodnosti? Varikokéla

Častý důvod mužské neplodnosti? Varikokéla
Autor: ISCARE IVF
24. září 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

V dnešní době s neplodností bojuje každý pátý pár. Nemožnost přirozeně počít dítě se už stala nemilou skutečností a součástí našich životů, se kterou se snažíme všemožně bojovat. U mužů je častou příčinou onemocnění zvané varikokéla (rozšíření žil varlete). Když je ovšem nemoc včas diagnostikována, je obnovení plodnosti otázkou zhruba půl roku. Díky moderním metodám se pak plodnost zlepší u 80 % mužů.

Že jste o tomto onemocnění ještě neslyšeli? Není se čemu divit, je to velmi choulostivá věc, o které málokterý muž mluví. Jedná se o rozšíření žil varlete, což způsobuje velké bolesti, neplodnost a také výrazný pokles testosteronu. Bohužel se tomuto onemocnění nedá předcházet, vše má na svědomí genetika. Vrozené snížení kvality žilní stěny se projevuje zhoršeným odtokem krve. Onemocnění dále způsobuje přehřátí varlat a s tím jsou právě spojeny negativní důsledky, jako je například snížená tvorba spermií, jejich počet a kvalita.  

Inovace v léčebném procesu
Pohled na varikokélu se v posledních letech dost změnil a přístupů k léčbě je více. Dříve se řešila hodně drasticky, a to odstraněním velké části šourku nebo se žíly natáčely na stříbrné tyčinky a vytrhávaly se. „Řešení spočívalo v přerušení žil v oblasti břicha nebo podbřišku,“ řekl MUDr. Libor Záměčník, Ph.D, primář a urolog ve VFN, který působí na klinice ISCARE. Naštěstí v dnešní době už mají doktoři k dispozici perfektní technologie, které jim operaci hodně usnadňují, a jejich práce je naprosto přesná.

Autor: ISCARE IVF

 

Zázrak techniky
Díky speciálnímu operačnímu mikroskopu, který nově získala klinika ISCARE, se z velké nepříjemnosti stává mikrochirurgický zákrok, po kterém může pacient jít domů pár hodin po operaci. Navíc je to nejšetrnější operativní způsob, jaký existuje. Na sále člověk stráví přibližně 60–90 minut. „Tato metoda zabezpečuje nejvyšší šanci na přerušení všech rozšířených žil, vzhledem k operačnímu přístupu v blízkosti varlete,“ vysvětluje MUDr. Lukáš Bittner, urolog a sexuolog oddělení Andrologie na klinice ISCARE. Zlepšení parametrů spermiogramu po operaci varikokély nastává u 80 % pacientů.

Autor: ISCARE IVF

Pro více informací doporučujeme navštívit stránky www.operacevarikokely.cz.

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.