Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Lék na dlouhověkost? Jednoznačně houba Reishi

15. listopadu 2021 • 14:00

Houba Reishi je často nazývaná „houbou dlouhověkosti“. Patří mezi nejznámější medicinální houby a mohou za to její schopnosti podporovat vitalitu člověka a umožnit mu zdravější život.

Houbu nejdříve prověřili odborníci na tradiční medicínu již před tisíci lety a její účinky byly tak působivé, že je začala brát vážně i západní medicína. Schopnosti podporovat imunitní systém, pomáhat u civilizačních onemocnění, působit podpůrně u léčby rakoviny a třeba i zklidňovat naši vystresovanou mysl můžeme tedy využít v mnohem širším měřítku.

Video se připravuje ...
10 způsobů, jak podpořit imunituVIDEO 

Důvody, proč houbu vyzkoušet

Harmonizace imunity – imunitní systém dokáže nejen posilovat, pokud je oslabený a potřebuje ochránit před virózami, ale zároveň ho dokáže tlumit tam, kde je třeba, například u alergií, atopií, obecně u autoimunitních onemocnění. Díky stimulaci imunitního systému pomáhá likvidovat rakovinné buňky a zároveň posilovat organismus, aby lépe zvládal konvenční léčbu (např. chemoterapii).

Antivirální a antibakteriální účinky – reishi výrazně stimuluje makrofágy, aktivizuje NK buňky (přirozené zabíječe) a dendritické buňky. Je takovým přírodním „likvidátorem“ všeho, co do našeho organismu nepatří – viry, bakterie, kvasinky, chlamydie, borelie či zmíněné rakovinné buňky.

Podpora srdce a kardiovaskulárního systému – podle čínské medicíny má houba takzvaný tropismus k srdci. Dokáže ho posilovat a udržovat v dobré kondici.

Podpora psychiky – čínská medicína věří, že v srdci sídlí takzvaná duše Shen (naše psychika). Reishi má schopnost ji zklidňovat, harmonizovat, zvyšovat psychickou odolnost a schopnost adaptovat se na neustále měnící se podmínky a okolnosti.

Protizánětlivé účinky – zmírňuje zánětlivé reakce, zejména u takzvaných chronických zánětů, které doprovází další onemocnění. To je jeden z důvodů, proč dokáže i snižovat krevní tlak a harmonizovat hladinu cholesterolu, cukru a tuků v krvi.

Podpora vitality a energie u únavových stavů a třeba i syndromu vyhoření.

Hormonální změny u žen – Reishi vyživuje takzvanou jinovou energii. Ta u žen začíná přirozeně ubývat po 40. roce života a projevuje se hormonálními změnami, pro které jsou typické návaly horka, změny nálad, padání vlasů apod. Nedostatek jinové energie postihuje i šlachy a vazy, které jsou hůře vyživovány a ztrácejí pružnost a elasticitu. I tady Reishi pomáhá.

2 rady pro nákup: Až budete produkty s Reishi hledat v lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou, najdete jich řadu a v mnoha formách. Pokud je Reishi zpracovaná formou dvojité extrakce, pak obsahuje potřebný 30% podíl polysacharidů.

Rovněž hledejte výrobce, kteří dbají na přísné testování použité suroviny na škodlivé látky. Vyhnete se tak riziku, že tělo budete zanášet těžkými kovy, pesticidy a dalšími nečistotami.

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které koupíte na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi  nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz.

 

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.