To musíte slyšet! Známou píseň od Depeche Mode přezpívaly dívky v krojích | Moje zdraví

To musíte slyšet! Známou píseň od Depeche Mode přezpívaly dívky v krojích

Video se připravuje ...
11. října 2017 • 12:00

Píseň Enjoy the silence v podání folklórní skupiny se stala virálním hitem. Je těžké si to představit. Abyste uvěřili, musíte si to poslechnout.

Za týden má skladba Enjoy the silence přezpívaná polskou folklórní taneční a hudební skupinou Szczecinianie více než tři sta tisíc shlédnutí. Navíc každou hodinu číslo rapidně narůstá.

A i když je tenhle původně elektronický hit britské skupiny Depeche Mode z devadesátých let v podání krojovaných žen za doprovodu houslí, akordeonu a bubnu, poněkud odvážným počinem, nelze skupině upřít obrovskou odvahu.

A jak to vlastně členy hudebního tělesa napadlo? Za vším je čtyřiadvacetiletá studentka ze Štětína Tulia Biczaková, která je velkou fanynkou skupiny Depeche Mode. Celé dětství poslouchala jejich písně spolu s rodiči. A pouští si je dokonce i s přítelem, který má tuhle hudbu taky rád.

Zároveň však mladá žena od mala miluje folklór a lidové písně. Ve skupině Szczecinianie zpívá a hraje na speciální buben. Rozhodla se proto spojit příjemné s užitečným a požádala své přátele z folklorního souboru, zda by nezkusili populární hit secvičit.

Jejím cílem bylo nejen zaujmout slavnou skupinu DM, která letos vyrazila na turné Global Spirit, ale také seznámit lidi s polskou kulturou, folklórem a specifickým stylem zpívání.

A to se jí rozhodně podařilo. Video na svých profilech totiž sdílí lidé z celého světa. Podívejte se na něj i vy a připomeňte si známou skladbu. Co na nové podání říkáte?

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.