Test: Bolest prozradí, čeho se bojíte | Moje zdraví

Test: Bolest prozradí, čeho se bojíte

Test: Bolest prozradí, čeho se bojíte
Meditace vám pomůže najít kořen vašich problémů. • Autor: profimedia.cz
26. dubna 2017 • 08:00

V životě projdeme mnoha stresovými situacemi, mnoha bolestmi, utrpíme zranění fyzická i emocionální a ne nadarmo se říká, že bolesti duše jsou horší než bolesti těla. Poznejte, kde se skrývají vaše neviditelné rány, jen tak je můžete zahojit.

Bolest nohou

Bolesti nohou napovídají, že už jste párkrát pevnou půdu po nohama ztratili a obáváte se opakování, trápí vás stálý strach ze ztráty opory a stability.

Bolest v pánvi

Bolesti v pánevní oblasti vyjadřují obavy v sexuální sféře. Cysty na vaječnících, neschopnost orgasmu, erektilní dysfunkce, to vše může mít kořen v minulých sexuálních traumatech.

Bolest břicha

Neklid v této oblasti signalizuje strach o život. K ohrožení života nemuselo reálně dojít, ale i podvědomě prožitá obava o život může být adekvátní příčinou vzniku problému. Člověk se nedokáže zcela uvolnit a cítit se v bezpečí.

Bolest žaludku

Úzkosti, strach z nedostatku ocenění, ze společenského neúspěchu. Bolesti v oblasti žaludku a žaludeční neuróza můžou signalizovat právě toto.

Bolest na hrudi

Na mapě lidských strachů spatříme v této oblasti obavu člověka ze samoty, strach ze zavržení jedince jakožto osobnosti.

Bolest rukou

Zde se projevuje strach z kontaktu se světem. Lidé skrývající tento strach si často volí takové zaměstnání, kde nejsou nuceni ke kontaktu s okolím.

Bolest v zápěstí

Zde se vyjevují problémy v komunikaci. Pravé zápěstí vypovídá o obavách mužů, levé o obavách žen.

Bolest zad

Člověk se bojí vlastní nedokonalosti, má strach, že nenaplní očekávání ostatních. Častý problém perfekcionistů.

Bolest ramen

Ramena symbolizují zodpovědnost a sílu. Bolest v této oblasti je spojena s lidským strachem projevit nedostatek sil nebo vyrovnat se s vlastní zodpovědností.

Bolest krku

Časté angíny, pocity staženého krku, škrábání v hrdle, to vše trápí lidi, pro které je těžké vyjádřit vlastní pocity. Neustálé napětí šíje vzniká, protože kdykoli se city chtějí vyjevit, hrdlo se stáhne a brání jim proniknout ven.

Bolesti v obličeji

Na tělesné mapě strachů obličej symbolizuje obavu ze „ztráty tváře“. Tito lidé potřebují lásku a pochvalu. Aby všem vyhověli, nosí na obličeji ustavičně masku.

Bolest očí

Strach z reality ochromuje jeden z hlavních kanálů lidského vnímání. Člověk odmítá vidět pravdu, což se projevuje v problémech se zrakem.

Autor: neo
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.