Obézní žena měla v záhybech kůže červy. Roky nevstala z postele | Moje zdraví

Obézní žena měla v záhybech kůže červy. Roky nevstala z postele

13. března 2018 • 16:24

Nad tělem s váhou přes tři sta kilogramů už neměla Američanka žádnou kontrolu.

Lisa Flemingová ztratila kontrolu nad svou váhou před mnoha lety. Teď ale ztratila i přehled, co se děje v hordě tučných záhybů její kůže. Těžko lze totiž u padesátileté morbidně obézní ženy poznat, kde končí břicho a začínají stehna.

V jednom z kožních záhybů se jí rozmnožili červi. To už byl vrchol.

Žena vážící 315 kilogramů trávila poslední roky upoutána na lůžko. Kvůli své obezitě už nebyla schopna samostatného pohybu. Všechno za ni musela obstarávat její dcera Danielle.

Lisa neměla pěkné dětství. Vyrůstala s pěti bratry, po devíti letech se její rodiče rozvedli, ve čtrnácti letech poprvé otěhotněla. Otec jí zemřel, když jí bylo 23 let a na vlastní oči viděla, jak jí zastřelili bratra Erica. Nejhorší na to bylo, že ji matka za tuto vraždu vinila.

Lisa řešila problémy jídlem. „Zavřela jsem se do pokoje a snědla velkou misku zmrzliny,“ říká.
Když jí matka umírala na rakovinu, vážila již dvě stě kilogramů.

„Jednoho dne jsem se už nezvedla z postele,“ říká Lisa, která souhlasila s léčbou na šest hodin vzdálené klinice doktora Younana Nowzaradana, specialisty na léčbu obezity. Do sanitky ale nebyla schopna sama nastoupit, a tak ji museli z domu vyzvednout na rampě.

Za první dva měsíce pod lékařským dohledem se jí podařilo zhubnout 45 kilogramů.

Jenže když se vrátila domů, bylo po hubnutí. Lisy přítel Herburt, se kterým se seznámila přes internet, jí dával jen nezdravá a návyková jídla. Lisa tak kvůli pizze a koblihám zase přibírala. Nutriční specialisté dokonce objevili u Lisy v lednici krabici zmrzliny.

Kvůli infekci, která se jí rozšířila v noze, musela Lisa znovu do nemocnice. Tam byla pod přísnou kontrolou a musela držet dietu. Když ji navštívil doktor Nowzaradan, našel v její posteli ukryté pamlsky.

Lisa dostala poslední šanci. Musí nejdříve sama doma zhubnout 40 kilogramů a teprve potom se bude moci vrátit do hubnoucího programu.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.