Nos a ucho jí ukousl mýval. Lékaři jí dokázali vytvořit nové. Jak? Podívejte se do fotogalerie | Moje zdraví

Nos a ucho jí ukousl mýval. Lékaři jí dokázali vytvořit nové. Jak? Podívejte se do fotogalerie

10. července 2017 • 12:00

Jako miminko přišla Charlotte o nos a ucho. Po 14 letech se stal zázrak.

Charlotte Ponce měla drsné dětství. Když byla tříměsíční miminko, zaútočil na ní agresívní mýval, kterého její rodiče doma chovali jako domácí zvířátko. Ukousnul jí nos i ucho. Není jasné, proč zvíře zaútočilo, ale pravděpodobně holčičce vytékalo z lahvičky trochu mléka směrem od pusy k uchu a mýval se na něj vrhnul.

Její otec ihned mývala chytil a ve vteřině ho uškrtil. Charlotte byla ihned předána do péče lékařů. Kvůli rozsáhlému zranění bojovala v tu chvíli o život. Lékaři byli nuceni ji zbytky nosu i ucha odstranit, aby vůbec přežila.

Charlotte vyrůstala s takto znetvořeným obličejem a její dětství nebylo lehké. Svým rodičům byla nakonec odebrána a vychovávala jí noví adoptivní rodiče. Ti také neustále hledali lékaře, který by mohl dívce pomoci. Ale marně.

Když bylo ale Charlotte 14 let a medicína výrazně pokročila, rozhodl se doktor Chaiyasate, že jí s jejím trápením pomůže. Tým lékařů vytvořil dívce nové ucho z chrupavky, kterou získali ze žeber. Ucho jí dokonce po té na několik týdnů zašili do předloktí. Nos dívce vytvořili z tkáně odebrané z jejího čela.

Náročný zákrok se povedl a Charlotta se už nyní těší, až začne jako každá její vrstevnice střídat náušnice.

 

 

Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.