Neuvěřitelné proměny: Vizážistka je hitem internetu, její videa lámou rekordy | Moje zdraví

Neuvěřitelné proměny: Vizážistka je hitem internetu, její videa lámou rekordy

Video se připravuje ...
9. října 2017 • 06:00

Královna optických iluzí. Takový titul by si určitě zasloužila mladá make-up artistka, jejíž práce vyráží dech. Za pomoci barev a černého pozadí dokáže zázraky.

Umělecká maskérka a vizážistka Mirjana Kika Miloševič, která si říká jednoduše Kika, pochází ze srbského Smedereva, v součanosti ale žije v Bělehradě, kde má i své studio. Kromě klasického líčení a bodypaintingu se věnuje i zvláštním filmovým efektům.

Do povědomí veřejnosti se ale dostala především díky videům, které pravidelně uveřejňuje na internetu. Na nich vytváří fascinující optické iluze přímo na vlastním těle. Dokud to neuvidíte na vlastní oči, neuvěříte, co všechno se dá jen za pomoci speciálních tělových barev, make-upu a černého pozadí vytvořit. Některá její videa mají mají dokonce více než pět a půl milionu shlédnutí.

Srbka Mirjana Kika Milosevic bezesporu patří k nejnadanějším make-up artistkám současnosti. • Autor: kikastudio.rs/Mirjana Kika Milosevic

Její práci ale neobdivuje jen laická veřejnost. Podle porotců mnoha mezinárodních soutěží, kterých se Kika úspěšně zúčastnila, patří mezi světovou vizážistickou špičku. Se svojí proměnou v rozbitou starou dřevěnou panenku na pružince (Wooden Puppet Doll) dokonce získala i první místo v mezinárodně uznávané soutěži uměleckých maskérů Serbian NYX Face Awards.

Svým uměním se ale snaží nejen zviditelnit. Chce také upozornit na některé problémy, které lidstvo v současnosti trápí a ohrožují. Například na následky a rizika kouření se snažila upozornit proměnou nazvanou Human asthray, v překladu Lidský popelník. Na podporu kampaně proti domácímu násilí na ženách zase vzniklo dílo, na kterém Mirjaně svírá krk namalovaná ruka a její ramena zdobí vzkazy zoufalé ženy.

Srbka Mirjana Kika Milosevic bezesporu patří k nejnadanějším make-up artistkám současnosti. • Autor: kikastudio.rs/Mirjana Kika Milosevic

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.