Nejdelší nehty světa měří skoro 6 metrů, namalovat je trvá i týden | Moje zdraví

Nejdelší nehty světa měří skoro 6 metrů, namalovat je trvá i týden

Video se připravuje ...
27. září 2017 • 06:00

Nechutné! Také se vám při pohledu na ty šílené drápy zvedá žaludek? Majitelka je na ně ale skutečně pyšná. Díky nim se dostala dokonce i do Guinnessovy knihy rekordů pro rok 2018.

Nehty si Ayanna Williams z Houstonu pěstuje už neuvěřitelných třiadvacet let. Začala s tím na popud kamaráda. A rozhodně s tím nehodlá přestat. Ani teď, když se dostala do Guinnessovy knihy rekordů.

"Jsem nadšená a poctěná, že se mi dostalo takové cti. Ani v nejdivočejších snech jsem si nemyslela, že by se mi někdy něco takového mohlo podařit," přiznala se Američanka.

Ayanna Williams si své nehty pěstuje neuvěřitelných dvacet let. Teď se konečně dostala do Guinessovy knihy rekordů. • Autor: YouTube/Guinness World Records

 

Tenhle úspěch ale rozhodně není "zadarmo". Péče o nehty a jejich údržba zabírá Ayanně většinu času. Kompletní manikúra jí totiž zabere i celý týden. A pak zase může začít nanovo.

V nehtech se samozřejmě usazuje špína, takže je pravidelně po celé délce musí mýt antibakteriálním mýdlem a pečlivě čistit malým kartáčkem, aby byly stále čisté.

A samozřejmě si je také lakuje a zdobí různými kamínky, flitry a samolepkami. Aby se jí nezlomily, zpevňuje je vrstvou akrylu a do laku na nehty ještě přidává zpevňovač.

Ayanna Williams si své nehty pěstuje neuvěřitelných dvacet let. Teď se konečně dostala do Guinessovy knihy rekordů. • Autor: YouTube/Guinness World Records

Svými obrovskými drápy, měřícími dohromady neuvěřitelných 576,4 centimetru, budí Ayanna zaslouženou pozornost. Manželovi, dětem, ale ani přátelům, na nich však nepřijde nic zvláštního. Podle nich jsou její nehty normální.

Život s takovými nehty ale určitě není úplně snadný. Sama Ayanna přiznává, že se musí denně potýkat s určitými komplikacemi. Největší výzvou je podle ní ranní soukání se do legín. Přesto chce v pěstování své chlouby pokračovat.

"Chci svým dětem ukázat, že ať už si přejí cokoliv, můžou to dokázat. Vyžaduje to odvahu, disciplínu a trpělivost, ale všechno jde, když se chce," dodává.

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.