Nejpitomější zločinci: Důvody, proč je chytili, vás pobaví | Moje zdraví

Nejpitomější zločinci: Důvody, proč je chytili, vás pobaví

3. září 2017 • 10:00

Na špatné straně zákona někdy nekončí jen hloupí lidé. Ale těch pět, které vám představíme, určitě hloupí jsou. Jejich blbosti ani nebudete chtít uvěřit.

1. Platil miliónovou bankovkou

Mezi jednoho z nejhloupějších patří Michael Fuller (55) ze státu Severní Karolína. Ten si myslel, že k velkému obnosu peněz přijde snadno tak, že zaplatí bankovkou v hodnotě milión dolarů, kterou si navíc vyrobil poměrně dost amatérským způsobem. Největší bankovka v americkém peněžním oběhu má přitom hodnotu pouhých 100 dolarů. Odhodlaný muž zašel do obchodního centra, kde si vybral vysavač, mikrovlnnou troubu a pár dalších drobností v hodnotě necelých 500 dolarů. Zboží zaplatil miliónovou bankovkou a naivně doufal, že mu pokladní vrátí zpět 999 524 dolarů. Nejvtipnější na celé věci je, že zaměstnanci se rozhodli zavolat policii až poté, co Fuller stále tvrdošíjně trval na tom, že je bankovka pravá, a odmítal zaplatit jinou cestou.

2. Nechal platební kartu na místě činu

Policisté to pak měli snadné. Na kusu karty, který zůstal ležet na zemi, totiž zanechal zločinec své jméno a informaci o bankovním účtu. V policejní zprávě pak stálo: „Oběť vloupání nám zavolala a údaje z ulomené karty nám jen přečetla. Po příjezdu do domu pachatele jsme druhou polovinu karty našli na stole v kuchyni.“

3. Klacík vydával za zbraň

Příliš důvtipu nepobral ani Brit Paul Lawman, který se pokusil vyloupit hotel jen za pomoci kousku větve, který vložil do igelitové tašky a vydával ho za zbraň. Ředitel hotelu ale tomuhle amatérovi nehodlal vydat ani jediný cent. Pokusil se ho proto dokonce vlastníma rukama zneškodnit. Během krátké potyčky větev igelitovou tašku propíchla a všem bylo rázem jasné, že touhle „zbraní“ je muž, který už byl v minulosti obviněn z 96 trestných činů, příliš neohrozí.

4. Udali se sami omylem

Payton Brewer a jeho spolupachatel probírali vyloupení domu, když jeden z nich omylem vytočil 911. Na lince nevěřícně vyslechli jejich rozhovor a připravili se na zásah. Když dorazili do domu, byli oba pachatelé již pryč. Krátce poté byl ale Brewer chycen, když se pokoušel prodat nakradené věci v nedaleké zastavárně.

5. O svém činu napsal román

Paranoidní Polák Krystian Bala byl na svůj hrůzný čin natolik hrdý, že ho jen o tři roky později celý detailně popsal v románu, který vydal. Žárlivec v roce 2000 unesl přítele své bývalé manželky, tři dny ho věznil, pak ho brutálně zavraždil a tělo hodil do řeky. K činu se nikdy nepřiznal, přesto byl na základě svědectví a důkazů odsouzen na 25 let.

6. Hrála si na ochrnutou

Expertkou je i mladá žena z Velké Británie. Ta sice není zlodějkou v pravém slova smyslu, přesto se snažila bezpracně přijít k penězům. A dlouho se jí to opravdu dařilo. Maminka tří dětí přesvědčila úřady o tom, že ochrnula a je téměř nehybná. Dlouhé roky pak pobírala vysoké sociální dávky. Vše „prasklo“ až v momentě, kdy si žena začala dávat na svůj profil na sociálních sítích fotografie a videa, na nichž tančí u tyče a dovádí s dětmi na trampolíně a jezdí s nimi na skluzavce.

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.