Elektrizují vám vlasy? Poradíme vám, jak je snadno usměrnit! | Moje zdraví

Elektrizují vám vlasy? Poradíme vám, jak je snadno usměrnit!

Elektrizují vám vlasy? Poradíme vám, jak je snadno usměrnit!
... • Autor: iStock.com
26. března 2017 • 16:45

Zelektrizované vlasy si dělají, co chtějí, a odmítají poslouchat. Určitě jste již měla třeba svetr, který, když si doma oblečete, stane se vám na hlavě pohroma. A co teprve, když si ho někde svléknete. To už hraničí s ostudou…

Problém s elektrizujícími vlasy se dostavuje častěji v zimě. Tehdy jsou nejen vlasy, ale i pleť a pokožka obecně sušší, než bývají v jiných ročních obdobích.

Co udělat, abychom předešli neposlušnému a nezvladatelnému účesu? 

1. Výhoďte silikonový kartáč. Mnohem vhodnější je hřeben či kartáč keramický, ze dřeva nebo s přírodními štětinami.
2. Nepodceňujte kondicionér a olej. Zvýšená dávka kondicionéru vlasům neuškodí a nejen je zjemní, ale též tím předejdete jejich zelektrizování. Doručují se též masky a prostředky, které se nesmývají. Úspěch budete mít také s oleji, jež se vtírají do konečků.
3. Nalakujte si vlasy. Když je nejhůř, lze použít lak na vlasy. Stačí stříknout trochu do dlaní a urovnat neposlušné pramínky.
4. Omezte žehlení a fénování. Žehličky a fény vlasy vysušují a problém zhoršují. Pokud se bez nich neobejdete, pořiďte si takové, které mají ionizační funkci.
5. Hodně pijte. Když málo pijete, vysušuje se celé vaše tělo, tedy nejen pokožka, ale i vlasy.
6. Nezapomínejte na správnou výživu. Neblaze se na vašich vlasech projeví i nedostatek vitaminů, minerálů a tuků ve stravě.

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.