Lámavé vlasy | Moje zdraví

Lámavé vlasy

U vlasů, zvláště dlouhých, je naprosto přirozené, že se lámou a třepí. Vlasy se mohou lámat bez zjevné příčiny prostě jen proto, že jsou pro tělo nepotřebné a to šetří s vyživujícími látkami. 

Příčiny lámavých vlasů

Vlasy se lámou při častém a extrémním vysušováním, ke kterému dochází při fénování, barvení a častém mytí. Odráží se na nich i stres, kouření a naše strava.

Stejně jako nehty jsou náchylné na nedostatek živin (především bílkovin), minerálů (především zinku a křemíku) a vitamínů. Důležité jsou především vitaminy C, A, E a B.

V některých případech může být lámání vlasů projevem onemocnění štítné žlázy. V tu chvíli se mohou objevovat i další příznaky tohoto onemocnění, jako jsou bušení srdce, úbytek na váze a nesnášenlivost tepla.
Kvalita kůže i vlasů se může zhoršit i v důsledku psychického stresu. U žen se kvalita vlasů zhoršuje v době menopauzy, kdy si vlasy uchovávají méně vlhkosti, rychle se vysuší a ztrácejí lesk.

Nenašli jste, co jste hledali?stresstravavlasybušení srdcelámavé vlasy

Jak vyléčit lámavé vlasy?

Při lámání a třepení vlasů zkuste v první řadě změnit životosprávu a jíst potraviny bohaté na výše uvedené prvky.

Zvolte šetrnější přípravky při mytí a vysoušení vlasů. Optimální vzdálenost fénu při vysoušení by měla být alespoň 30 cm. Pokud to nepomůže, poraďte se svým kadeřníkem nebo s trichologem.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.