Plastika nosu? Pomůže zvedák nosu: Jak často ho musíte nosit? | Moje zdraví

Změna nosu bez plastik? Pomůže jednoduchý zvedák!

21. listopadu 2017 • 06:00

Už žádné plastické operace nosu, v Asii našli řešení neforemného nosu. Silikonová pomůcka dokáže změnit jeho tvar.

Kdo má rovné vlasy, touží mít velké lokny, kdo má světlou pleť, opaluje se. Kdo má snědou pleť, používá bělicí krémy. Ženy v Asii nejsou zase spokojeny s tvarem svých nosů. Rády by trochu špičatější a hranatější. Takové, jaké mají Evropanky. Západní nosy jsou totiž v Asii považovány za atraktivnější.

Zatímco Asiatkám dříve nezbývalo než podstoupit plastickou operaci nosu, dnes mají možnost pozměnit jeho tvar díky nové pomůcce.

Jde o jakýsi umělohmotný zvedák nosu. Do nosní dírky si dámy vsunou malé zakřivené silikonové kolíky a ty se pak nastaví na úhel 45 stupňů. Nosní kolíky se pochopitelně vyrábějí v různých velikostech a je třeba pečlivě vybrat správnou velikost výrobku, aby byl účinek co nejpřesnější.

Výsledek je vidět okamžitě, již za 30 vteřin. Kolíčky vyrobené ze speciálního materiálu jsou odolné vůči bakteriím a jsou hypoalergenní. Stejný materiál se používá pro implantáty, katétry a další zdravotnické nástroje.

"Tímto jednoduchým způsobem lze řešit úpravu tvaru nosu bez omezení. Hodí se pro ploché, široké, křivé nosy, pro rozšířené nozdry, vyřeší i řadu hrbolků,“ popisuje nový produkt mluvčí korejské společnosti, která pomůcku vyrábí.

Dvojice nosních kolíků je určena na dobu dvou až tří let. První týdny je třeba užívat kolíky jen hodinu denně. Postupně je možné dobu prodlužovat. V žádném případě nesmí kolík v nosních dírkách bolet. Uživatelé se musí cítit pohodlně.

Kolíky je třeba vyndávat na noc, neměl by se nosit ani na cvičení ani jinou namáhavou aktivitu. K čistění stačí pouze mýdlo a voda. Pořídit jej můžete za přibližně 600 korun.

Autor: Pavla Skurovcová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.