Žena trpí alergií na moderní technologie. Jak přežívá den? | Moje zdraví

Žena trpí alergií na moderní technologie. Jak přežívá den?

Žena trpí alergií na moderní technologie. Jak přežívá den?
Velma kontroluje množství magnetických vln ve svém okolí. Žena pobývá 18 hodin denně ve Faradayově kleci • Autor: profimedia.cz
19. srpna 2018 • 06:00

Příběh ženy, která nemůže žít v současném světě moderních technologií.

Jednapadesátiletá Britka Velma Lyrae si nikdy nezavolá telefonem, nepošle mail, neohřeje si jídlo v mikrovlnné troubě nebo si fénem nevysuší vlasy. Velma trpí vzácným typem alergie, kterému se říká přecitlivělost na elektromagnetické impulsy /EMS/, což v praxi znamená, že nemůže pobývat v blízkosti elektromagnetických vln.

A tak tráví dny ve Faradayově kleci. Toto izolační zařízení ji odděluje od okolního světa a pomáhá jí eliminovat vliv moderních technologií na její organismus. Velma začala mít problémy se zavedením 3G mobilní technologie.

18 hodin denně v kleci

Pro současného člověka, který si bez vymožeností moderních technologií neumí představit běžný pracovní den, je to téměř nemožná představa. Co Velma denně celým osmnáct hodin dělá? Pěkně postaru čte knížky, maluje a píše dopisy.

Lékaři jsou dosud bezradní, jak takto nemocným lidem pomoci. Problémy se začaly objevovat se zavedením mobilních technologií a zatím je jedinou obranou se jim zkrátka vyhýbat.

 



Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.