Tato kráska se už neholí. Co udělal její manžel? | Moje zdraví

Tato kráska se už neholí. Co udělal její manžel?

4. března 2018 • 11:35

Holením trávila mladá žena tři hodiny týdně. A pak si řekla "dost".

Sonia Cytrowska (28) z polské Gdyně se před rokem rozhodla dát svému tělesnému porostu volný průběh a zbavila se všech žiletek a holicích strojků v domě.

Pohlednou tmavovlásku už nebavila léta propagovaná hladkost ženské kůže. Tento umělý způsob krásy odmítá a dává přednost krásně přirozené.

Stejně jako většina žen a dívek začala Sonia používat žiletku zhruba ve 12 letech pod vlivem okolí, fotografií ve společenských magazínech a vzhledu žen v televizi.

Mladé dívce však nedalo téma ochlupení spát a proto se neustále poměřovala se svými vrstevnicemi: „Mám se holit častěji nebo méně?“

Ovšem před rokem si řekla „dost“. Ve svých úvahách dospěla k závěru, že také ona podlehla společenskému tlaku na hladkou pokožku. Holení je podle ní pro ženy nejen časově náročné, ale veškerá kosmetika, která je k tomu potřebná, zbytečně zatěžuje životní prostředí.

Sonia spočítala, že holením trávila týdně tři hodiny. Svůj přirozený vzhled odmítala a styděla se za něj. A v tom už nechce pokračovat.

Svým veřejným jednáním se snaží povzbudit i další ženy, aby si nenechaly diktovat ideál krásy a přijaly fakt, že přirozený vzhled je také krásný.

Pod hastagem #bodyhairmovement zveřejňuje na sociálních sítích své fotografie.

Sonin manžel Tobiasz ale nebyl z jejího rozhodnutí nadšen a musel se s tím nejprve vypořádat. Jejich láska a porozumění pro druhého však bylo silnější a dnes Tobiasz svou manželku podporuje.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.