Úraz a nosní spreje jí z nosu udělaly takovýhle pršáček | Moje zdraví

Úraz a nosní spreje jí z nosu udělaly takovýhle pršáček

5. června 2018 • 08:00

Příběh ženy, která může po téměř čtyřiceti letech opět volně dýchat.

Majitelka crossfitového studia Pam řekla po dlouhých letech dost svému nevzhlednému nosu. Před 36 lety, tehdy jí bylo 17 let, skočila do bazénu, který byl hluboký pouze 1,2 metru a ošklivě si poranila nos.

Matka, která se nemohla s novým vzhledem své dcery smířit, jí tehdy objednala na plastickou operaci nosu. Po ní to ale nebylo o moc lepší. Další zákrok, implantaci silikonové výplně, postoupila ve 22 letech. Jenže ani potom se jí nedýchalo dobře jako před úrazem. Kvůli těmto potížím musela používat nosní sprej až čtyřikrát denně.

Po letech každodenních nepříjemností se nechala vyšetřit u lékaře Paula Nassifa, který jí sdělil, že jí může pomoci. Ovšem za předpokladu, že úplně přestane nosní sprej používat. A to si Pam vůbec neuměla představit. Po těch letech! Ale překonala svou závislost a povedlo se.

Během operace lékaři navíc zjistili, že se nos pacientky neprokrvuje, a proto pojali podezření na tkáňovou nekrózu. Naštěstí se jim vše podařilo opravit, dýchací cesty jsou nyní volné a Pam se konečně může pořádně nadechnout. Začala dokonce ve svém studiu cvičit po boku manžela Garryho a nemusí kontrolovat, zda má po ruce nosní sprej.

„Doktor Nassif pro mě udělal neskutečně mnoho. Nad rámec své práce. Jsem tak šťastná, mohu zase pořádně cvičit a dokonce i bez nosního spreje,“ dodává Pam.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.