31 prstů na rukou a nohou. To jste ještě neviděli | Moje zdraví

31 prstů na rukou a nohou. To jste ještě neviděli

31 prstů na rukou a nohou. To jste ještě neviděli
Podaří se zajistit potřebnou finanční částku na operaci chlapce? • Autor: profimedia.cz
21. srpna 2018 • 06:00

Příběh chlapce, který se narodil s nezvyklou vadou.

Matka malého chlapce jménem Hong Hong se narodila s jistou abnormalitou. Na každé ruce i noze má o prst navíc. Když čekala své první dítě, právem se obávala, aby se tato vada nepřenesla také na potomka. „Ultrazvuková vyšetření, která jsme v nemocnici podstoupili, prý ale žádnou vadu neukazovala,“ říká otec Zou Chenglin.

Když se však Hong Hong narodil, rodiče byli v šoku. Chlapec měl 31 prstů! Na pravé ruce sedm prstů, na levé osm prstů.  A na každé noze osm prstů.

Rodiče jsou zoufalí. Oba pracují jako dělníci a na léčbu svého potomka nemají dostatek peněz. Proto se obrací na veřejnost, aby jim v jejich nelehké situaci pomohla.

Zbavit se stigmatu

Hong Hong může být operován, jakmile dosáhne věku šesti měsíců. Podle lékařů se ale musí operace stihnout do dovršení chlapcova jednoho roku. Pokud se vše povede, může se Hong Hong zbavit sociálního stigmatu a žít normální život.

Rodiče kontaktují charitativní organizace a prosí o pomoc. Jelikož není chlapcova vada život ohrožující, obávají se, že se jim nepodaří včas sehnat v přepočtu milion a půl korun na operaci a pooperační péči.

S touto vrozenou vadou se dle statistik narodí dvě děti z jednoho tisíce.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.