Tomu se říká umění. Neuvěříte, co muž maluje na miniaturní bonbony | Moje zdraví

Tomu se říká umění. Neuvěříte, co muž maluje na miniaturní bonbony

Video se připravuje ...
18. listopadu 2017 • 12:00

Každý trávíme svůj volný čas jinak. Tenhle umělec si ale našel vážně neobvyklého koníčka. Jak se vám jeho titěrné portréty líbí?

Jméno pensylvánského umělce není až tak úplně neznámé. Před pár lety se totiž jedenapadesátiletý Steve Casino, který na plný úvazek pracuje jako návrhář a tvůrce hraček, proslavil tím, že maloval známé osobnosti na "skořápky" od arašídů. Fotky tenkrát obletěly celý svět a vzbudily zaslouženou pozornost.

"Každý kus zabere kolem deseti hodin. Hodně času strávím vybíráním dobře tvarovaného arašídu, aby seděl zvolené osobě. Jak na to, jsem se naučil stylem pokus omyl. Jakmile mám správný tvar vybraný, půl práce je hotovo. Jenže někdy vyberu špatný a musím malovat a malovat, aby obličej skořápce vyhovoval a stále vypadal dobře," prozradil v jednom z rozhovorů.

Malování na arašídové skořápky mu navíc přineslo spoustu zajímavých příležitostí. Vystavoval už v Singapuru, Hong Kongu i ve Spojených státech amerických. A o jeho miniaturní díla je obrovský zájem. Má prý tolik zakázek, že pracuje i osmnáct hodin denně, abych je všechny stíhal uspokojit. A to i přesto, že jeden namalovaná "burák" vyjde v přepočtu na více než šest tisíc korun. Výstavní kousky jsou ještě mnohem dražší.

I přes obrovské pracovní vytížení se ale Steve pustil do nového projektu. Skořápky arašídů se mu zřejmě zdály zbytečně moc velké. Postavil se proto další výzvě. Své obrazy začal malovat na populární mentolové bonbony. Znovu tak na sebe dokázal strhnout pozornost celého světa.

Za více než sto hodin už ztvárnil na bonboncích hned několik populárních osobností včetně Donalda Trumpa nebo třeba britské královny. Steve se rozhodně netají s tím, že je to piplačka. On si to ale užívá. Pro malování miniaturních potrétů používá maličké štětečky a každý kousek mu zabere v průměru něco kolem osmi hodin. Každý se zkrátka bavíme jinak...

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.