Říkali jí opice. Teď s ní chtějí všichni kamarádit. Neuvěříte proč! | Moje zdraví

Říkali jí opice. Teď s ní chtějí všichni kamarádit. Neuvěříte proč!

8. ledna 2018 • 10:06

Mladá dívka zažila kvůli své nemoci ponížení i slávu.

Supatra Sasuphan, thajská dívka z města Pranakom se musí každý den holit. Se sestřihem ji pomáhá i její matka. Nevěříte? Supatra totiž patří mezi padesát lidí na světě, kteří trpí vzácnou genetickou poruchou, která způsobuje nadměrné ochlupení po celém těle kromě dlaní a chodidel.

Malé dívce roste husté ochlupení na celém obličeji i přesto, že prošla laserovou terapií. Lze se jen domýšlet, jaký výsměch a ústrky zažívala od svých vrstevníků. Ti jí nazývali opicí či vlčí dívkou. Supatra byla zoufalá denně odcházela ze školy v slzách. Na ulici se za ní lidé otáčeli, někteří ji i zastavovali.

Jenže když byla Supatra zapsána ve svých deseti letech do Guinessovy knihy rekordů jako „nejvlasatější dívka světa“, získala u svých vrstevníků jiný kredit. Najednou chtěli se světoznámou dívkou, která získala novou přezdívku Net, všichni kamarádit.

„Jsem šťastna, že jsem v Guinessově knize. Nebylo to nic těžkého. Odpověděla jsem na několik otázek o sobě a bylo to,“ popisuje šťastná dívka.

Zápis do nejslavnější knihy pro lovce rekordů ji změnil život. V první řadě získala své ztracené sebevědomí. Začala se věnovat tanci, zpěvu a herectví, jelikož miluje thajskou pop music. Vymýšlí taneční kreace, které pak spolu s kamarády nacvičují.

Dnes je Supatře 17 let a našla svou první lásku.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.