Proč muži koukají po jiných ženách? Nabízíme 6 pravdivých důvodů | Moje zdraví

Proč muži koukají po jiných ženách? Nabízíme 6 pravdivých důvodů

  • Proč muži koukají po jiných ženách? Nabízíme 6 pravdivých důvodů
    Autor: Profimedia
    28. června 2017 • 14:00

    Jdete se svým partnerem po ulici a on se čas od času otočí za jinou ženou? Nejen, že vás to štve,a le také přemýšlíte proč. Chtěl by s ní spát? Je hezčí než já? Chce mě vyměnit? Většinou to ale s vámi nemá nic společného. Proč to ale chlapi dělají?

  • Ženy se otáčejí také, jen rafinovaněji

    Autor: iStock

    Je potřeba si říct, že nezírají jen chlapi. I my ženy kontrolujeme jiné mužské exempláře. A jestli tvrdíte, že to neděláte, tak kecáte. My máme ale navíc něco, co muži nemají – skvělé periferní vidění, což znamená, že nemusíme otáčet hlavou do strany, když chceme zaregistrovat nějakého krasavce. Jen zřídkakdy nás tedy přistihnete při činu, milí muži, na rozdíl od vás jsme mnohem rafinovanější.

  • 1. Je to normální

    Autor: iStock

     

    Ať se vám to, dámy, líbí nebo ne, je to naprosto normální. Zkuste se na to podívat jinak. Než vás poznal, byl sám a díval se na ostatní holky nebo ženy, protože prostě lovil. Je těžké najednou přerušit ten "cyklus koukání", na který byl tak zvyklý. Je to něco, jako když si hrajete s vlasy – děláte to, protože se to stalo zvykem. Pokud muž nemá partnerku, pak zírá, aby ji našel. Psycholog Petr Šmolka jim říká „balicí aneb frekventanti kurzu balení", jejich cílem jsou patřičně „sbalené“ potenciální partnerky.

    Chcete vědět, co muži nesnášejí v posteli? Dozvíte se to v našem VIDEU:

    Video se připravuje ...
    10 věcí, které muži v posteli nesnášejíVIDEO 

  • 2. Může za to chemie – tedy feromony

    Autor: shutterstock

    Muži a ženy vylučují rozdílné chemické vůně, díky kterým se vzájemně přitahují. Ano, sexuální přitažlivost nemáme ve svých rukou, ale můžou za to feromony. Ty se z těla vylučují, když jedinec láká partnera k páření. U žen to je v době ovulace. Pokud tedy projde kolem vašeho miláčka nějaká ovulující žena, je skoro jedno, jak vypadá, ale může se stát magnetem, za kterým se váš partner otočí. Kromě toho mají muži oblast sexuálního pronásledování v mozku 2,5x větší, než mají ženy. Takže – může za to příroda, a vy s tím tedy nic nenaděláte.

  • 3. Krása přitahuje

    Autor: Profimedia

    Vzpomínám, jak jsem poprvé spatřila široký oceán a chtělo se mi brečet, jaká to byla krása. Tak asi tak to mají muži – krása prostě přitahuje. Je to pastva pro oči. Těmto typům mužů říká psycholog Petr Šmolka "distanční estéti". Jejich počínání se až nápadně podobá chování návštěvníků galerií užitého umění. „Rádi se podívají na zajímavý objekt, dobře však vědí, že na tu Monu Lisu sahat nesmějí, natož aby si ji brali beztrestně domů,“ říká psycholog.

  • 4. Muži rádi porovnávají

     

    Autor: Profimedia

    Jsou i takoví zírači, kteří se dívají na jiné ženy kvůli tomu, aby porovnávali. Jak říká psycholog Petr Šmolka, jsou to tzv. „věrní komparátoři“. Většinou jim jde jen o jedno: porovnat sledovaný objekt se svou vlastní partnerkou. „Aby si uvědomili, jaké je v životě potkalo štěstí. Byť je ta jejich třeba o třicet let starší a třicet kilo těžší než pozorovaný objekt, přesto z onoho srovnávání vychází vždy jako vítězka.“ Tak se nebojte. Mají přece vás.

  • 5. Mají víc testosteronu

    Autor: Profimedia

    Muži mají 6x víc tohoto hormonu, který aktivuje libido. Prochází ho mužskými žilami víc než ženskými. Výzkumníci z Kolumbijské univerzity zjistili, že právě testosteron působí na oblast v mozku, kam spadá impulzivní kontrola okolí. Takže muži prostě MUSÍ kontrolovat vizuální lákadla, s nimiž se setkávají, a taky chtějí neustále „kontrolovat potenciální zboží“. S tím taky nic neuděláte, tak se to nesnažte změnit.

  • 6. Chtějí ženám udělat radost

     

    Autor: Profimedia

    No tohle je tedy věc! Přítel mé kamarádky na otázku, proč se dívá za ženskými, odpověděl: „Chci jim udělat radost!“ Psycholog Petr Šmolka tyhle typy nazývá "charitativními gentlemany", kteří vědí, kolik úsilí a tvůrčí fantazie stojí ženu to, aby působila atraktivně. „Ranní hodinka výtvarky před zrcadlem, pár desítek minut bezradnosti před otevřenou skříní – co si vybrat, aby mi to slušelo a patřičně ladilo? – k tomu i hodiny strávené u kadeřnice a kosmetičky. Jak by jí asi bylo, kdyby se za ní celý den neotočil ani potulný pes?“ Ano, proto tu je charitativní gentleman, který ho rád zastoupí. Nic mu to neudělá a vlastně ani neví, jak ta žena vypadala. Proč jí tu radost neudělat?

     

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.