Ochlupení dělá z mužů pořádné samce. Co když ho má ale žena? | Moje zdraví

Ochlupení dělá z mužů pořádné samce. Co když ho má ale žena?

27. února 2018 • 06:00

Problém, který by žádná žena nechtěla řešit.

Leah Jorgensen z Wisconsinu si život bez holicího strojku a žiletky neuměla představit. Kvůli své hormonální poruše má po celém těle ochlupení, za které by se nemusela stydět ani řada mužů. Jenže pro ženu je taková nadílka pořádným utrpěním.

Leah vždy své tělo maskovala a skrývala. Přesto se stala terčem šikany spolužáků ve škole, kteří se jí vysmívali. Dívka sice celoročně nosila dlouhé rukávy a kalhoty, ale spolužáci byli nemilosrdní.

Když jí bylo dvacet let trávila hodiny a hodiny holením. Opatrně odstraňovala tmavý porost na bradě, tvářích, horním rtu, hrudi, břiše, pažích, nohou i na zádech.

Nerada se o ostatním přibližovala, nerada komunikovala tváří v tvář. Následkem toho strachu dostala první polibek od chlapce až v 27 letech! Celých dvanáct let se vyhýbala i návštěvě zubaře. 

Jednoho dne už toho bylo na ni moc. Rozhodla se pro jiný přístup a začala se učit se svým handicapem žít. A ono se jí to povedlo!

Zahodila holicí strojek, sebrala odvahu a ukazuje se na veřejnosti taková, jaká ve skutečnosti je. Svým činem se snaží povzbudit i další ženy, které skrývají svůj handicap.

„Nikdy jsem nepoznala ženu se stejným problémem jako mám já.  Strašně moc jsem se styděla a nechtěla jsem o tom mluvit. Můj způsob, jak se s problémem vyrovnat, bylo skrývat se. Každý den jsem se snažila přežít tak, aby si nikdo mého ochlupení nevšimnul,“ vzpomíná Leah.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.