Neuhodnete, kolik let je obrovi na fotografii! | Moje zdraví

Neuhodnete, kolik let je obrovi na fotografii!

20. června 2017 • 12:00

To není tradiční fotografování třídy s učitelem. Tito chlapci jsou stejně staří spolužáci z indické školy.

Jeden z nich, Karan Singh, však v osmi letech měří neuvěřitelných 195 centimetrů. Je také nejvyšším chlapcem světa v tomto věku. A doufá, že ještě vyroste. Prý proto, aby na něj byli rodiče pyšní.

Pořádná výška není v chlapcově v rodině ničím výjimečnýmm, protože maminka třiatřicetiletá Shweatlana měří 218 centimetrů. Není proto překvapením, že je nejvyšší ženou Indie a také hráčkou basketbalu.

Tatínek Sanjay je zatím jen nepatrně vyšší než Karan, který ho pravděpodobně brzy přeroste. Už při narození byl pořádný kousek, měřil 60 centimetrů a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů.

Karan má speciální dietu, žije a stravuje se zdravě, jí potravinové doplňky. Rodiče s ním chodí na pravidelné lékařské kontroly k endokrinologovi a zatím se prý neobjevil žádný problém.

Zdá se, že chlapci zatím komplikuje život jen výběr vhodných bot a oblečení. Už když mu byly tři roky, nosil oblečení pro desetileté chlapce. Dnes má velikost bot 12.

Jinak prý žije běžný život jako jeho spolužáci. Navštěvuje školu zaměřenou na basketbal, a když má hotové úkoly, jde hrát nejprve s kamarády, po té s maminkou. „S mámou jsem začal hrát, když mi bylo pět let. Chtěl jsem hrát jako ona,“ dodává Karan.

 

Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.