Nenašla toho pravého. A tak si vzala sebe samu. | Moje zdraví

Nenašla toho pravého. A tak si vzala sebe samu.

5. října 2017 • 12:00

Přichází sólogamie, neboli život sám se sebou. Je to pohoda nebo spíše akt zoufalství?

Dvacet let hledala pana Dokonalého, ale marně. Nakonec našla půvabná čtyřicetiletá fitness instruktorka svůj protějšek při pohledu do zrcadla. Ano, Laura Mesi se rozhodla, že nejvíc miluje sebe samu. A dokonce se rozhodla říci si „ano“ a uspořádala svůj svatební obřad.  

Svatba, která se konala v v italském Lissone v Lombardii, byla vskutku bizarní. Laura přišla oděna v tradiční svatební róbě nevěsty, obklopena skupinou družiček. Svatební prsten navlékla na prsten sama sobě. „Mé štěstí nezávisí na muži,“ vysvětluje žena, které se před několika lety rozpadl dlouhodobý vztah.

Po netradičním obřadu se hosté odebrali na svatební hostinu a došlo i na krájení dortu. Ten byl pochopitelně vyzdoben podle tónu celého obřadu. Na jeho vrchu totiž nestál marcipánový manželský pár, ale pouze nevěsta.

Hosté po té připili nevěstě šampaňským, na jehož lahvi byl štítek se s výmluvným nápisem „single“.

Více než 120 fotografií ze svatby zveřejnila Laura na sociálních sítích, kde brzy získala početnou skupinu sledujících. Není totiž jediná na světě, která se rozhodla vzít si sebe samu. Takzvanou sologamie, praktikují od Japonska až po Spojené státy. 

Svatba sice nemá žádnou právní závaznost, ale to sólo nevěstám a sólo ženichům zatím nevadí. Laura se zatím zdá být velmi spokojenou manželkou.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.