Koupila si mini prasátko jako domácího mazlíčka. Neuvěříte, co se stalo pak | Moje zdraví

Koupila si mini prasátko jako domácího mazlíčka. Neuvěříte, co se stalo pak

7. června 2017 • 12:00

Někdo touží mít doma zakrslého králíčka, jiný chce třeba malou opici. Mladá dívka z města Shenzhen v severní Číně zatoužila mít jako domácího mazlíčka zakrslé prasátko. 

Jedno takové si tedy pořídila. Jaké bylo její překvapení, že bylo maličké prasátko velice při chuti. Jedlo všechno, co mu jeho majitelé nabídli a hlavně jedlo téměř pořád.

Když po v šesti měsících vážilo „mini“ prasátko 20 kilogramů, bylo jasné, že byla žena podvedena. Prodejce jí místo zakrslého prasátko prodal skutečného vepře. Jenže za tu dobu, co se žena o svého „domácího mazlíčka“ starala, si ho natolik oblíbila, že už se ho nechtěla vzdát. A tak se prasátko nešlo z domu a naopak zůstalo.

Vepřík byl stále při chuti, po celém bytě za ním zůstávají kusy ovoce i zeleniny i dalšího jídla. V sedmi letech váží vepřík už 150 kilogramů a způsobil své majitelce nemalé komplikace.

Dnes již dvacetiletá žena se musela kvůli němu šestkrát stěhovat! Pašík totiž v noci tak hlasitě chrápe, že budil sousedy, kteří si vždy po čase začali stěžovat.

Jako správný domácí mazlíček má vepřík svou postýlku, tedy velkou matraci a musí být často sprchován, aby nezapáchal jako jeho vrstevníci. „Obvykle mívá tři koupele za týden, ale v létě, když je horko, je třeba sprchovat ho častěji“ popisuje bratr majitelky vepříka, který o něj také pečuje.

Naposledy se tato neobvyklá rodinka přestěhovala do nového bytu minulý týden. „Potřebovali jsme pomoct pět lidí, abychom zvládli dopravit našeho domácího mazlíčka do nového bytu,“ dodává. Tak uvidíme, co na to řeknou sousedé.

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.