Kočky jsou pánem japonského ostrova: Vyhubily myši a teď trápí lidi | Moje zdraví

Kočky jsou pánem japonského ostrova: Vyhubily myši a teď trápí lidi

Kočky jsou pánem japonského ostrova: Vyhubily myši a teď trápí lidi
Na tomhle ostrově si budete připadat tak trochu jako v hororu... • Autor: reprofoto Youtube
3. září 2017 • 10:00

Pokud milujete kočky, máme pro vás tip na dovolenou. Ostrov v jižním Japonsku totiž totálně ovládly kočky. Na jednoho obyvatel jich připadá šest a rybářská vesnice je jimi doslova zamořena.

Původní myšlenka byla víc než rozumná. Obyvatelé malého ostrova Aoshima se před několika desítkami let potřebovali vypořádat s invazí myší, které trápily rybářské čluny, a tak na ostrov přivezli několik koček. Ty tam ale samozřejmě i po splnění své mise zůstaly a od té doby se zde vesele množí. A protože většina obyvatel se po druhé světové válce odstěhovala do měst, kde hledali práci, žije dnes na ostrově jen pár obyvatel, většinou důchodců. A s nimi více než sto dvacetihlavé „stádo“ koček.

Ostrov Aoshima, který se nachází jen 30 minut jízdy trajektem od pobřeží prefektury Ehime, je dnes proto známý spíš pod názvem Kočičí ostrov. Nenajdete zde žádné restaurace, obchody nebo stánky prodávající občerstvení, nejezdí tu auta. Aoshima opravdu není turistický ráj. Ale milovníci koček si stěžovat rozhodně nebudou. Pokud jste ale alergik a kýcháte, když se k vám byť jediná roztomilá kočička jen přiblíží, sem na dovolenou rozhodně nejezděte!

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.