Jíte rády ananas? Víte, jaký vliv má na intimní partie? | Moje zdraví

Jíte rády ananas? Víte, jaký vliv má na intimní partie?

28. září 2017 • 12:00

Mohou některé potraviny, které jíte, ovlivnit chuť vašich intimních partií? Často se v této souvislost hovoří o ananasu. Jak to tedy je? 

Je to jen pověra nebo je na tom něco pravdy? Může skutečně konzumace ananasu měnit vůni a chuť vašich spodních partií?

Pravdou je, že potraviny, které konzumujeme, mají vliv na složení sekretů, které tělo vyměšuje. Naše tělo štěpí potraviny na jednotlivé složky. Například u brokolice, česneku v krvi zůstávají složky, které se z těla dostávají při vydechování, potem či močí. 

Výzkumů na různá a často velmi bizarní témata bylo provedeno nespočet, ale nelze vypátrat, zda se někdo zabýval právě tím, jak a zda ananas ovlivňuje požitek při orálním sexu. A co na to říkají odborníci?

Lékařka Alyssa Dweck z New Yorku a spoluautorka knihy „Od A do Z o vaši V“ říká, že na tento dotaz jí pacientky odpověděly, že zaznamenaly změny svých intimních míst po konzumaci ananasu a to v pozitivním slova smyslu. Sama lékařka však dodává, že taková prohlášení jsou samozřejmě velmi subjektivní.

Pokud by složení ananasu ovlivňovalo intimní partie žen, nabízí se otázka, jaký vliv má na chuť mužského ejakulátu. „Svým způsobem je člověk tím, co jí,“ říká doktor Koushik Shaw, urolog z Austin Urology Institute. Pokud jíte potraviny s vyšším obsahem cukru, což je například ovoce, mohou mít tělní tekutiny sladší chuť, ale tento účinek by jistě nebyl okamžitě viditelný.

„Kapalina prostaty v ejakulátu se může tvořit týdny nebo i měsíce předem,“ dodává lékař.

Tak to vypadá, že je spíše jedna z pověr, která mezi lidmi stále koluje. Ale kdo je na vůně a chutě vnímavý nebo ten, kdo je zkrátka zvědavý, to může sám vyzkoušet. Ananas koneckonců obsahuje vitamín B, vlákninu a vitamín C, takže samé zdraví prospěšné látky.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.