Chytré hodinky: klíč ke zdraví a vitalitě ve vašem každodenním životě | Moje zdraví

Chytré hodinky: klíč ke zdraví a vitalitě ve vašem každodenním životě

15. prosince 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Chytré hodinky už nejsou pouze pro sportovce. Díky novým technologiím dokáží změřit srdeční funkce, úroveň stresu, kvalitu spánku i veškeré sportovní aktivity. Stávají se tak pro mnohé z nás šikovným pomocníkem nejen při sportu, ale i v každodenním životě. To zjistil i průzkum společnosti Huawei. Z toho vyplynulo, že pro 88 % Evropanů jsou chytré hodinky nástrojem pro zlepšení fyzického zdraví.

Informovanost na prvním místě

Nedávný průzkum společnosti Huawei ukázal, že 80 % Evropanů má o své zdraví zájem, ale jen polovina z nich je s ním skutečně spokojená. Klíčem je spánek, úroveň stresu a potíže nastavit si zdravé návyky.

Z průzkumu vyšlo najevo, že právě informovanost může být v motivaci, která spoustě dotazovaných v nastolení zdravějších životních návyků chybí, velmi nápomocná. Uživatelé chytrých hodinek, kteří jsou o svém zdraví informováni častěji a do větší hloubky než lidé, kteří hodinky nepoužívají, mají zároveň o své zdraví větší zájem a motivace vyvíjet fyzické aktivity jim nechybí.

Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Uživatelé chytrých hodinek po celé Evropě na sobě a svém životním stylu pozorují pozitivní změny, včetně větší spokojenosti se svou kondicí, spánkovými návyky a zvládáním stresových situací.

Trenér vždy po ruce

Důležitým prvkem je zde například přítomnost trenéra na dosah ruky, kterého hodinky suplují. K dosažení cílů totiž dopomáhají průběžná oznámení o překonaných milnících, personalizované výzvy a především odměny, které za splnění uživatel obdrží. Takovou dávku motivace přinášejí i chytré hodinky Huawei Watch GT 4.

Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Že jste brzo unavení? Nyní jsou vám hodinky schopny pomocí inteligentního zpracování dat a vyspělých funkcí napomoci i ke zlepšení spánku. Funkce TruSleepTM 3.0, kterou hodinky Watch GT 4 disponují, snímá, jak kvalitního spánku se nám dostává a pomáhá nám tak snadno nastavit zdravější životosprávu. Jestli trpíte odpolední únavou, nebo vám naopak večer nejde usnout, máte možnost zjistit, jak vaše tělo funguje a zařídit se podle něj.

Životní funkce pod kontrolou

Od prostého zobrazení času ušly hodinky dlouhou cestu. Tomu dává za pravdu i funkce TruSeen 5.5+, která je na základě nepřetržitého monitorování životních funkcí schopna upozornit například na abnormality v srdeční funkci a dovést tak člověka včas k lékaři. Kromě každodenní péče o zdraví tak chytré hodinky přispívají včasnému odhalení potenciálních zdravotních problémů, na které bychom sami mohli přijít mnohem později.

Stejně tak se díky intenzivnímu monitoringu uživatel dozví, jak je na tom jeho úroveň stresu, kdy je nejvytíženější, a navíc v případě potřeby dostane od hodinek tip na relaxační cvičení, nebo řízené dechové cvičení.

Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Pokud i vám chybí motivace, jsou hodinky ideální volbou. To dokazují i výsledky z průzkumu. Více než dvěma třetinám (88 %) uživatelů pomáhají chytré hodinky ve zlepšení fyzického zdraví a 63 % uživatelů dovedly hodinky na lékařskou prohlídku. Huawei Watch GT 4 lze zakoupit již od 5 999 Kč a nyní jsou na oficiálním e-shopu Huawei ve speciální akci. K jejich nákupu získáte zdarma jako dárek sluchátka FreeBuds SE 2.

Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.