Jak posílit imunitu? Nepodceňujte prevenci a starejte se o sebe | Moje zdraví

Jak posílit imunitu? Nepodceňujte prevenci a starejte se o sebe

Jak posílit imunitu? Nepodceňujte prevenci a starejte se o sebe
Autor: Prostock-studio / Shutterstock.com
11. listopadu 2022 • 12:31
Prezentace klienta • 

S menším denním přísunem slunečního svitu, kratšími dny a nízkými teplotami nepřicházejí pouze nostalgické nálady a podzimní únava, ale také zvýšené riziko nachlazení nebo sezónní chřipky. Nedejte jim šanci a posilujte svou imunitu každý den. Jak? Pomocí doplňků stavy a přírodních produktů. Zařaďte je do svého jídelníčku a uvidíte, že vám bude skvěle a žádná nemoc si na vás nepřijde.

Pokud budete zároveň dodržovat i preventivní opatření a dopřejete si dostatek pohybu, strávíte letošní podzim a zimu ve zdraví bez rýmy, chřipky a nachlazení.

Dodržujte preventivní opatření a vyhněte se nemocem a nachlazením  

Účinným bojem proti onemocnění je prevence. Dodržujte zásady prevence nemocí a nachlazení, které spočívají v tom, že budete cíleně posilovat svou imunitu. Jak na to?

·       Dbejte na pestrý a vyvážený jídelníček.

·       Každý den se věnujte fyzické aktivitě. Postačí, pokud půjdete pěšky do práce, budete chodit po schodech nebo si dopřejete procházku po práci.

·       Otužujte se. Pokud jste začátečníci, jděte na to pomalu a postupně.

·       Snažte se vyhýbat stresovým situacím. Právě stres má negativní účinky na celé vaše tělo.

·       Dbejte na hygienu a pečlivě si myjte ruce.

·       Teple se oblékejte.

·       Spěte. Dopřávejte si minimálně sedm hodin kvalitního spánku denně.

Jakou cestou se vydáte?

Kromě toho, že budete dodržovat preventivní kroky, vsaďte také na speciální přípravky. Při výběru produktů, které do svého jídelníčku zařadíte, můžete jít zcela přírodní cestou a připravovat si bylinné čaje a odvary nebo vsadit na již hotové výrobky v podobě doplňků stravy pro imunitu. Případně můžete obě cesty propojit a ke své vyvážené stravě přidat bylinné čaje, ale i doplňky stravy ve formě tobolek nebo kapslí.

Přírodní produkty k posílení imunity

Rozhodnete-li se pro přírodní cestu, máte možnost vybrat si z pestré řady bylinek, ovoce a zeleniny. Přírodní přípravky na posílení imunity jsou takové, které si můžete doma vyrobit nebo si suroviny k jejich přípravě nakoupit v prvotřídní biokvalitě. Za přírodní přípravek se dá považovat jablečný ocet, jenž si budete každé ráno přidávat do sklenice s vodou a podpoříte tak správné trávení.

Dalšími osvědčenými prostředky jsou například domácí kuřecí vývary, které vás pohladí po duši, ale zároveň zahřejí na těle, zázvorový čaj s medem nebo šípková šťáva.

Doplňky stravy pro silnou imunitu

Dáváte-li přednost již hotovým doplňkům pro imunitu, navštivte lékárnu a poohlédněte se po přípravcích s výtažky z rakytníku, echinacey, šípku, hlívy ústřičné, ženšenu a kustovnice čínské. Lékárník vám samozřejmě poradí s výběrem a doporučí nejvhodnější kombinace.

Věnujte se činnostem, které máte rádi

Kromě vyvážené a pestré stravy, bylinkových čajů, doplňků stravy a dalších věcí nezapomínejte ani na své zájmy a koníčky. Čas strávený činnostmi, které máte rádi, totiž zvýší hladinu endorfinů a vy díky tomu budete šťastnější. Právě pocit pohody a štěstí ovlivňuje pozitivním způsobem vaši psychickou, ale i fyzickou kondici. Lidé, kteří jsou ve stresu a útočí na ně splín, jsou náchylnější také k nachlazením a dalším onemocněním.

Udržujte si doma správné prostředí

Abyste se cítili příjemně také doma, udržujte si ve svém domově správné prostředí. Příliš suchý vzduch, který je typický pro panelákové byty, je nevhodný, proto pravidelně větrejte a zvažte i pořízení zvlhčovače vzduchu. Praktické jsou také aroma difuzéry a aromalampy. Přidejte do nich několik kapek esenciálních olejů, například tea tree, eukalyptu, máty či citrusů a uvidíte, že se vám bude příjemně dýchat a váš domov bude krásně provoněn.

Braňte se nachlazením a chřipkám správnou prevencí, přidejte do svého jídelníčku bylinné směsi a doplňky stravy, provoňte si domov vhodnými esenciálními oleji a uvidíte, že vám bude skvěle a budete se těšit pevnému zdraví.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.