Havárie a pak zjištění, že je bez pojištění. Když se ráj promění v peklo | Moje zdraví

Havárie a pak zjištění, že je bez pojištění. Když se ráj promění v peklo

13. března 2018 • 14:14

Euforie před odjezdem do Thajska se dívce vymstila.

Dovolená v thajském Phuketu, pláže, slunce, romantika. Většinou.

Mladé Britce se ráj proměnil v peklo. Čtyřiadvacetiletá Natasha Hutchinson z Walesu se projížděla, tak jako tisíce dalších turistů, na vypůjčeném mopedu. Řídil její kamarád, ona seděla za ním. Z boční ulice se vyřítilo nákladní auto a mladou dívku srazilo na zem.

Natasha si při autonehodě vážně poškodila koleno, zlomila stehenní kost, poranila svalstvo a kůži. Po operaci kolene byla z nemocnice třetí den propuštěna, ale udělalo se jí tak špatně, že ihned putovala zpět. Do těla se jí totiž dostala život ohrožující bakteriální infekce, kvůli které nakonec málem o nohu přišla.

Když se rodiče mladé dívky o nehodě dozvěděli, byli v šoku. To ale nebylo všechno. Jejich dcera se totiž zapomněla před cestou pojistit, a tak se mohli jen domnívat, jaká čísla budou na konečném vyúčtování z nemocnice.

„Tohle je noční můra každého rodiče,“ říká matka Michelle Lucas, zatímco se její dcera vrátila domů na invalidním vozíku. Thajští lékaři varovali, že dívka nebude chodit po následujících několik měsíců.

„Natasha je úplně zničená. Vydala se na vysněnou cestu za dobrodružstvím a málem přišla o nohu.“

„Je to šílené. Britové přijedou do Thajska a v tu chvíli zapomenou na nebezpečí. Nasednou na skútry a dělají věci, do kterých by se doma nikdy nepustili,“ dodává.

Zdravotní výdaje na záchranu dcery stály nakonec rodiče v přepočtu přes milion korun.

Natasha před svou cestou za exotikou ukončila studium a ještě ani nenastoupila do práce. Rodiče tak čeká mnoho let splácení.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.