Léčivé kameny a jejich použití. | Moje zdraví

Síla kamenů: Jantar pomůže při horečce, růženín zase na zlomené srdce

Síla kamenů: Jantar pomůže při horečce, růženín zase na zlomené srdce
Šperky mohou být nejen krásné, ale i plné pozitivní energie. • Autor: iStock.com
23. června 2017 • 14:00

Léčivou sílu kamenů využívali lidé odpradávna. Dokázali jimi léčit jak duši, tak tělo. Jsou nabity pozitivní energií, propojují člověka se sílou přírody, řeknou jedni. Nesmysl, řekne část skeptické veřejnosti. Nejsou důkazy. Tak či onak, kameny mohou pomoci lidem, kteří trpí zdravotními problémy a je celkem jedno, zda jde o placebo nebo dosud nezměřený přenos energie. Drahokamy a polodrahokamy jsou navíc krásné na pohled, takže pokud mají ke svému ozdobnému účinku ještě nějaký zdravotní bonus, proč ho nevyužít?

Sílu léčvých kamenů využívali již staří Indové, Egypťané i Římané. Každá kultura po svém: někdo přikládáním na postižené místo, někdo nošením ve formě talismanu, jindy stačilo jen mít kámen v místnosti a nechat ho na sebe působit. Pokud přemýšlíte, že byste si nějaký kámen pořídili, ať již jako šperk nebo jako doplněk do bytu, možná vám budou užitečné následující tipy: 

Až budete kámen vybírat, dejte na svou intuici. Nejlepší je vybrat si takový, který se vám na první pohled zalíbí. Můžete je nosit jako šperk, občas držet v dlani, přikládat na bolavá místa, nosit v kapse nebo s nimi meditovat. Někteří je dávají do sklenice s vodou, kterou pak pijí. Někdo si je dává i na noc pod polštář. Než kámen použijete, omyjte ho proudem studené vody a nechte oschnout vzduchem.

A jaké kameny podle tradic pomáhají s konkrétními neduhy?

Ametyst

Ametyst • Autor: profimedia.cz

Navozuje klid, mír, harmonii a duchovní rozvoj. Má čisticí a harmonizační schopnosti. Posiluje kostní systém, odstraňuje nespavost, bolesti hlavy a mírnější deprese. Doporučuje se pro útěchu v období změny či ztráty. 

Achát

Achát • Autor: shutterstock.com

Potlačuje apatii, chrání před úrazy a přináší prý dlouhověkost. Hodí se pro kuřáky, čistí tělo od nikotinu. 

Křišťál

2789049:gallery:true:true

Dokáže vyčistit energie na všech úrovních, používá se k čištění a dobíjení čaker. Zahání temnotu a negativní vibrace. Podporuje imunitní systém, posiluje sebeléčení. Pomáhá při léčbě ekzémů.

Chalcedon

2789051:gallery:true:true

Dodává odvahu k oproštění se od zábran, pomáhá při bolestech hlavy, ramenou, šíje a krku. Používá se též při léčbě artritidy. Je skvělý k nošení v kapse jako pomocník pro mírumilovné vyjádření pravdy. Říká se mu kámen pravdy.

Tygří oko

2789053:gallery:true:true

Je ideální pro ženy, které trpí migrénami. Zlepšuje soustředění. Má velkou schopnost uzemňovat a dávat sílu záměrům a pomáhá vykročit vpřed. Nosí se pro posílení pocitu hojnosti a uvolňuje při nervozitě či nedostatku sebedůvěry.

Tyrkys

2789056:gallery:true:true

Jeden z nejstarších kamenů, působí příznivě na zuby, posiluje dásně, bojuje proti kazu a parodontóze. Pozor, slunce mu odebírá sílu!

Růženín

Růženín • Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Známý jako kámen lásky, tiší smutek a má schopnost léčit zraněné srdce. Pomáhá odpouštět a prominout staré křivdy. Zbavuje smutku a samoty, pomáhá objevit sebelásku a vážit si lekcí, které jste předtím mohli dostat. Doporučuje se držet jen tak v ruce, když se budete cítit nemilovaní nebo neschopní rozdávat lásku. Pomáhá při léčbě vysokého krevního tlaku a zmírňuje úzkost. Oblíbený šperk, protože uklidňuje ve stresových situacích.

Jantar

2789065:gallery:true:true

Vytahuje nemoci a nerovnováhu z těla, absorbuje negativitu a stabilizuje energii. Pomáhá při horečce a chřipce, hodně se používá k posílení energie trávicích a reprodukčních orgánů.

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.