Sex s kamarádem: Jak si ho užít a nepokazit přátelství? | Moje zdraví

Sex s kamarádem: Jak si ho užít a nepokazit přátelství?

  • Sex s kamarádem: Jak si ho užít a nepokazit přátelství?
    Autor: Profimedia
    27. června 2017 • 06:00

    Pětina lidí má alepsoň jednou za život sex s kamarádem. Může sex poškodit přátelství nebo ho i navždy zničit? Ne, pokud budete dodržovat následující pravidla!

  • 1. Ujistěte se navzájem, že to oba myslíte stejně

    Autor: Profimedia

    Udělejte si jasno sami v sobě a buďte otevření. Pokud nedokážete přesně „přečíst“ záměry toho druhého a chcete udržet vaše přátelství, je nejlepší otevřenost. Hlavně se ujistěte, že oba chápete, že jde „jen“ o fyzickou a neformální záležitost, abyste předešli pozdějšímu citovému zranění. Musíte si být jistí, že nehledáte v sexu něco víc nebo že nejste pro toho druhého jediní na světě. Jakmile si tím nebudete jistí, může vám to později ublížit.

     

    Jaký může být sex s kamarádem? Podívejte se na naše video:

    Video se připravuje ...
    Sex s kamarádemVIDEO 

     

  • 2. Buďte upřímná v tom, proč chcete s kamarádem spát

    Autor: Profimedia

    Když říkáte, že chcete jen neformální sex, měli byste oba vědět, že je to skutečně to, co chcete. Pokud si tím nejste jistí, pak to raději nedělejte, v budoucnu by vás to mohlo rozrušovat a trvalo by dlouho, než byste se uzdravili. Vaše záměry musí být jasné, jedině tak nedojde k tomu, že nedostanete to, co jste očekávali.

     

  • 3. Snažte se vše udržet v sexuální rovině

    Autor: Profimedia

    Samozřejmě nejste robot, takže je jasné, že se někdy nevyhnete tomu, že svému kamarádovi s benefitem pošlete nějakou tu esemesku, třeba k narozeninám, nebo ho pozvete do kina či na pivo. Ovšem nedělejte to každý den, mohlo by se pak stát, že vám neodpoví a vy si to začnete brát osobně. Jakmile pronikne něco do emocionálního území, je to špatně a začne vás to trápit.

  • 4. Řekněte si, co v sexu chcete

    Autor: Profimedia

    Je to o sexuální otevřenosti a nakonec i o skvělé zábavě s někým, koho znáte. Nemá smysl spát s někým, kdo se nestará o vaše sexuální potřeby. Nebojte se prozkoumávat a experimentovat – v tomhle vztahu se můžete hodně naučit o sobě. Dobrý sex je dobrá věc, takže si řekněte, co chcete a co máte ráda.

     

  • 5. Nedovolte, aby vás druzí soudili

    Autor: Shutterstock

    Jestli o vašem „vztahu“ někdo ví, může vás začít kritizovat, nebo dokonce odsuzovat. Vykašlete se na to. Ať si klidně myslí, že jste promiskuitní. Dokonce i někteří z vašich přátel můžou mít výhrady nebo vás budou tlačit k tomu, abyste z občasného sexu vybudovali skutečný citový vztah. Nečekejte, že každý vaše pohnutky pochopí, tak je neposlouchejte.

     

  • 6. Zjistíte-li, že se začínáte citově angažovat, skončete s tím

    Autor: Profimedia

    I když jste oba dopředu přesvědčení o tom, že to zvládnete, jste jen lidi a může se stát, že se intimita mezi vámi prohlubuje. Jestli zjistíte, že k tomu druhému máte blíž, než jste chtěla, zastavte se a nepokračujte v sexuální aktivitě. Dlužíte sami sobě hlavně úctu a lidskou slušnost. Nezneužívejte tedy emoce druhých ani ty své.

     

  • 7. Bavte se!

    Autor: Profimedia

    Berte to jako velkou zábavu, kterou můžete obohatit váš kamarádský vztah. Nemáte-li žádné závazky, pak vám nic nebrání v tom, abyste z toho vytěžila co nejvíc. Vždyť kamarád s benefity může být super člověk, který vás může hodně naučit. Ne všechny sexuální zážitky musí být spojeny s monogamními romantickými vztahy, a pokud vám to takhle vyhovuje, dělejte to a zažívejte báječné dobrodružství. A pokud jste třeba po rozvodu nebo rozchodu se svým partnerem, sex s kamarádem vám dodá svobodu a hlavně čas na uzdravení.

     

  • 8. Neberte přátelství s benefity jako odrazový můstek pro vztah

    Autor: Profimedia

    Jestli jste do toho skočila, abyste začala nový vztah, nedělejte to. Příležitostný sex je něco jiného, a pokud byste hned na začátku oba nevěděli, že chcete něco víc, ukončete to.

  • 9. Praktikujte bezpečný sex

    Autor: Profimedia

    I když je to kamarád, bezpečné milování by mělo být podmínkou. Přestože berete hormonální antikoncepci, trvejte na použití kondomu. Je to „jen“ kamarád s benefity a nevíte, kolik takových přátel ještě má mimo vás. A pokud má, nevyčítejte mu to – nejste jeho přítelkyně nebo partnerka, oba jste svobodní a nemáte žádné závazky vůči tomu druhému.

     

     

     

     

     

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.