Muž bez stehen! Jako jediný na světě umí chodit | Moje zdraví

Muž bez stehen! Jako jediný na světě umí chodit

6. listopadu 2017 • 13:54

Američan Nathan Hrdlička z Nového Mexika je jedním z 25 lidí na světě, kteří se narodili bez stehen.

Třiačtyřicetiletý muž trpí vzácnou poruchou nazývanou oboustranná PFFD typu D. To znamená, že na jeho těle jsou kolena přímo pod kyčelní kostí.

Nathan je mezi hrstkou nemocných na světě výjimkou. Jako jediný z nich totiž dokáže navzdory svému těžkému onemocnění chodit. Trpí však velkými bolestmi, kvůli kterým nemůže chodit každý den.
Nathan žije s přítelkyní, devatenáctiletou Chelsee Stuart. Když se seznámili se přes Facebook, Nathan tušil, že bude jeho výška překážkou vztahu. Nestalo se tak.

Chelsee převyšuje svého milého o třicet centimetrů. Nathan kvůli chybějícím stehenním kostem měří pouhých 137 centimetrů a tak výškový rozdíl mezi partnery budí velkou pozornost. Lidé mívají kvůli Nathanovu vzhledu i velmi vulgární poznámky. Když však jiní vidí, že jsou zamilovaný pár, přestanou výšku řešit.

„Trvalo nám hodně času, než jsme se sžili. Museli jsme zjistit, co nám funguje a co ne. Naučila jsem se Nathana přijmout takového, jaký doopravdy je. Přijala jsem také, že existují jistá omezení,“ říká Chelsee.

Nathan se celý život musí vyrovnávat s hodnocením ostatních lidí.  "Nejsem jiný než ostatní lidé. Když mě ale lidé spatří, upoutá jejich pozornost mé zdravotní postižení. To mě ale nedefinuje,“ vysvětluje mladý muž.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.