Dojemné přátelství: Zachráněná boxerka a želvák jsou hvězdami internetu | Moje zdraví

Dojemné přátelství: Zachráněná boxerka a želvák jsou hvězdami internetu

24. září 2017 • 06:00

Podívejte se na úžasné fotky, které dokazují, že i mezi zvířaty může vzniknout silné pouto...

Seznamte se s Pukou a jejím želvím kamarádem, který dostal jméno Rocket Larry. Obě zvířata se do rodiny svých zachránců dostala vlastně náhodou. Želvák už v roce 2009, Puka pak o tři roky později.

Larry je želva africká Sulcata. V dospělosti může vážit od pětačtyřiceti až do sedmdesáti kilogramů a pravděpodobně nás všechny přežije.

Když se tohle její původní majitel dozvěděl, rozhodl se želváka zbavit. Naštěstí se to dozvěděli současní majitelé a Larryho si od něj vzali. Říkali si, že na zahradě u jejich domku mu bude dobře.

Boxerka Puka tráví s želvákem jménem Rocket Larry každou volnou chvilku. • Autor: Instagram/Chilberg

To, že mají dobré srdce a jsou milovníci zvířat, se potvrdilo o pár let později, když na zastávce autobusu uviděli sedět bezdomovce, kterého doprovázel viditelně zanedbané, vyzáblé štěňátko.

Muž se o pejska prokazatelně nedokázal postarat a tak mu nabídli, že si ho odvedou k sobě domů. Jejich tříčlenná rodina se tak rozrostla o dalšího člena.

Boxerka, která dostala jméno Puka, se do želváka okamžitě zamilovala. Nehnula se od něj na krok. A tak je to doteď. Odpočívají spolu, jedí, tráví čas na zahradě. Jsou jako sourozenci.

Boxerka Puka tráví s želvákem jménem Rocket Larry každou volnou chvilku. • Autor: Instagram/Chilberg

Puka se narodila s rozštěpem patra. U většiny psů je to rozsudek smrti, protože nápravná operace často není možná a postižení pejsci obvykle dlouho nežijí. Mají často problém přijímat potravu.

Mnoho lidí se proto štěňata kvůli této chorobě zbavuje. Nechtějí platit desítky tisíc za operace, ani poměrně vysokou částku za uspání pejska. A tak se zřejmě i Puka dostala na ulici, kde ji našel onen bezdomovec.

Její postižení však není tak vážné. Fenka dobře prosperuje, apetit jí nechybí a pravidelně okouzluje svět sociálních sítí svým neodolatelným úsměvem.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.