Zhroutil se jí nos. Žena nemůže téměř dýchat ani mluvit | Moje zdraví

Zhroutil se jí nos. Žena nemůže téměř dýchat ani mluvit

20. listopadu 2018 • 06:00

Pomůže mladé ženě veřejní sbírka?

Minulý rok podstoupila jednatřicetiletá Ilysse Baum z New Yorku na doporučení lékařů operaci nosní přepážky, která jí měla ulevit od dlouhotrvajících zdravotních potíží. Od dětství trpěla častými sinusitidami, což je zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest. Trpěla velkými bolestmi hlavy a antibiotika dostávala téměř každý měsíc. „Tak už to nešlo dál, nechtěla jsem být na nich závislá,“ popisuje Ilysse. O zákroku uvažovala už od 18 let.

Jenže operace, která jí měla pomoci, se nepovedla. Nosní dírky se jí téměř celé zhroutily. Zoufalá žena má od té doby velké problémy, dýchá jen z deseti procent.

Ilysse pracovala jako učitelka matematiky. „Můj život se změnil v noční můru. Měla jsem zvučný hlas, přednášela jsem až dvěma stům studentům. Teď mě lidé sotva slyší do telefonu. A o práci jsem přišla,“říká Ilysse.

Někdo mi ukradl život

„Před operací jsem byla velmi aktivní, zvyklá hodně pracovat. Dnes stěží obejdu dům a zadýchávám se.“
Ilysse potřebuje novou operaci nosu, která jí pomůže vrátit vzhled nosu, ale hlavně jí pomůže pořádně dýchat. Nemá však dostatek financí, proto vyhlásila veřejnou sbírku a prosí lidi o pomoc.

Operaci potřebuje podstoupit co nejdříve, jinak jí hrozí, že se jí nosní dírky zhroutí úplně a bude muset používat kyslíkovou masku.

„Je mi strašně, mám pocit, že mi někdo ukradl život,“ říká Ilysse, která již oslovila několik lékařů s žádostí o reoperaci nosu. „Už deset lékařů odmítlo pustit se do tak náročné operace. Jedna klinika mi však pomoc slíbila,“ dodává.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.