Lékárnička na dovolenou: Jak ji vybavit správně a přitom levně? | Moje zdraví

Lékárnička na dovolenou: Jak ji vybavit správně a přitom levně?

Lékárnička na dovolenou: Jak ji vybavit správně a přitom levně?
Lékárnička na dovolenou: Jak ji vybavit správně a přitom levně? • Autor: Tipli.cz
1. července 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Pečlivě vybavená lékárnička nesmí chybět v žádném cestovatelském zavazadle. Zdravotnický materiál a léky ale nejsou levné. Přesto je možné lékárničku vybavit vším potřebným, aniž byste museli zbytečně utrácet.

Jak bude vypadat cestovní lékárnička, se liší podle toho, na jakou dovolenou se chystáte. Turistická dovolená s dětmi po Česku má jiné nároky než dospělácké válení u moře. Některé základní léky a pomůcky je s sebou ovšem vhodné mít vždy.

Tohle nesmí v lékárničce chybět

Tím nejnutnějším jsou léky na bolest a horečku a materiál na ošetření drobných zranění. Vše ostatní se odvíjí od obtíží, které můžete očekávat. Patří sem zejména léky na alergie a medikamenty proti nevolnosti a zažívacím potížím. Pokud cestujete do exotických zemí, je nasnadě navštívit lékaře a zeptat se na možnosti ochrany před exotickými nemocemi.

Zvláštní pozor si dejte na pravidelně užívané léky. Ty patří mezi jedny z nejvíce zapomínaných věcí. Jestli si musíte ještě ráno v den odjezdu vzít prášek, raději si ho odstřihněte z blistru a krabičku si rovnou sbalte.

S hotovou sadou ušetříte

Ekonomicky nejvýhodnější je pořídit si už sestavenou cestovní lékárničku. Jsou to kompletní sady obsahující trvanlivý materiál jako náplasti, obinadla, obvazy apod. Velký výběr sestavených lékárniček nabízí v Benu lékárně. To vše bývá navíc zabalené v praktické brašně nebo taštičce, kterou už nemusíte shánět zvlášť. Nevýhoda? Sady neobsahují léky; ty musíte dokoupit zvlášť.

Kupujte neznačkové léky

Mnoho známých léků má na trhu i neznačkovou variantu se stejnou účinnou látkou. Některé lékárenské řetězce dokonce samy vyrábějí léčiva, která jsou levnější než jejich značkoví bratranci. Typickým příkladem jsou léky na bolest a horečku s paracetamolem. Známý Paralen stojí výrazně více než Parapyrex z lékáren Dr.Max, který účinkuje úplně stejně. Pokud nechcete platit za jméno výrobku, ptejte se lékárníků výslovně po neznačkových, levnějších alternativách.

Využijte cashback a internetové lékárny

Je-li vaše první reakce „Ale za poštovné zaplatím víc!“, zamyslete se ještě jednou. Například lékárny Pilulka nabízejí vyzvednutí objednávek v kamenných prodejnách zdarma. A nejsou sami. Při nákupu na internetu můžete přitom nejen vybrat tu nejlevnější z lékáren, ale máte možnost uplatnit i cashback. Cashbackový portál Tipli.cz nabízí na již zmíněnou Pilulka lékárnu slevu až 5 %. Jediné, co musíte udělat, je se na Tipli zaregistrovat a do obchodu se prokliknout z odkazu na tomto webu.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.