Mravenečníkovi šlo o život, tak si ho vzala domů. Jaká bizarní zvířata lidé chovají? | Moje zdraví

Mravenečníkovi šlo o život, tak si ho vzala domů. Jaká bizarní zvířata lidé chovají?

17. prosince 2017 • 13:09

Pes, kočka, morče. Nuda? Podívejte se, co lze ještě chovat doma.

Tomu se snad ani nechce věřit. Angela Goodwin z Oregonu hýčká doma mravenečníka! Její bizarní domácí miláček jménem Pua pochází z Guyany, kde jsou zabíjeni jako škůdci. U Angely má ale zcela jiné postavení. Je oblékán do dětských oblečků a chodí na pravidelné procházky. A navíc je doma obklopen dalšími zvířátky: psem, kočkou a králíkem.

Pomalu a v klidu

Přesně před 19 lety si Mitani Hisao koupil v tokijském petshopu pěticentimetrovou želvičku. Od té doby pěkně rostla a měla se k světu. Bon-chan, jak se želva jmenuje, dnes váží 70 kilogramů a její krunýř měří v průměru 75 centimetrů.

Bon-chan a její 62letý majitel jsou sehraní parťáci. Třikrát v týdnu se vydávají na dvouhodinovou vycházku ulicemi Tokya, kde z pochopitelných důvodů poutají pozornost kolemjdoucích. Z toho si však pomalu kráčející parťáci nic nedělají a užívají si života.

Mitani Hisao je ženatý, ale bezdětný. „Bon-chan je takový můj syn. Je jediný z rodiny, kdo mi naslouchá, a já mu důvěřuju. Stačí, když vyslovím jeho jméno, a hned jde ke mně,“ popisuje pan Hisao.

Ještě nalakovat nehtíky

Jen tři dny staré mláďátko aligátora si pořídila Angela Lance z Pennsylvánie. Malé hubené stvoření pojmenovala LillyGator a od té doby spolu žijí v těsné blízkosti.

Pusinkovat se se zubatým zvířetem dlouhým 1,3 metru je pro většinu lidí smrtící představa. Ne tak pro Angelu. Ta navíc svého mazlíčka obléká do slušivých modelů a pečlivě dbá i na vzhled drápků.

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.