GALERIE: Nejšílenější diety celebrit. Čeho jsou schopné, aby neztloustly? | Moje zdraví

GALERIE: Nejšílenější diety celebrit. Čeho jsou schopné, aby neztloustly?

16. března 2021 • 06:00

Udržet si štíhlou a sexy postavu je v Hollywoodu alfou a omegou všeho. Hvězdy červeného koberce jsou proto schopné zajít do neuvěřitelných extrémů, jen aby shodily kila navíc, která navíc většinou ani nemají. Podívejte se, jaké bláznivé diety jsou schopné dodržovat krásky, jako jsou Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow nebo Britney Spears.

 

Jednou z velkých průkopnic bláznivých diet je herečka Gwyneth Paltrow (46). Ta jich za svůj život vyzkoušela desítky, vydala kuchařku pro velmi štíhlé ženy a píše o svém stravování dokonce blog. Před lety se odhodlala jíst jen 300 kalorií denně, teď si zase nemůže vynachválit snídaňový koktejl, který obsahuje houbový prášek a stojí 200 dolarů (asi 4600 korun). Přitom neexistují žádné klinické studie, které by prokazovaly jeho účinnost.

Bývalá Spice girl Victoria Beckham (45) nadchla své fanoušky pro poněkud zvláštní ranní rituál. Hned po probuzení a nalačno do sebe „kopne“ dva panáky jablečného octa. Účinky si pochvaluje na Instagramu, podobně jako některé další celebrity. Pravdou je, že ocet obsahuje kyselinu octovou, která pomáhá spalovat tuky, podle odborníků by se ale určitě neměl pít na lačný žaludek. Naleptává totiž sliznice, způsobuje pálení žáhy a další zažívací potíže.

Když chtěla zpěvačka Beyoncé (37) v roce 2006 zhubnout kvůli roli ve filmu Dreamgirls, naordinovala si opravdu drastickou dietu. Přiznala se, že 6 až 12krát denně popíjela směs citronové šťávy, javorového sirupu, kajenského pepře a vody. Pravdou je, že po tomto nápoji je možné zhubnout, ale pouze jednorázově a jeho dopad na zdraví je přinejmenším diskutabilní.

I „pravá blondýnka“ Reese Witherspoon (43) se ale nechala zlákat vidinou dokonalé postavy a uchýlila se k velmi zvláštní dietě. Denně pojídala 14 sklenic dětské výživy a občas ji doplnila jedním nízkokalorickým jídlem. Sklenice výživy má přitom pouhých 80 kalorií, a ani ve větším množství za den tak nemůže dospělému člověku dodat všechny potřebné živiny. Reese by udělala mnohem lépe, kdyby si místo přesnídávky ugrilovala rybu nebo si dopřála kousek libového masa se zeleninou.

Modelka Victoria's Secret Miranda Kerr (36) nedá dopustit na kokosový olej. Konzumuje ho ve velkém v salátech a dalších jídlech, a navíc ho používá i jako hydratační krém. Podle odborníků ale není její posedlost voňavým kokosem úplně zdravá. Jedna lžíce oleje má totiž 12 gramů nasycených tuků a jen asi 1 gram zdravého tuku. Nasyceným tukům bychom se přitom měli spíš vyhýbat, protože zvyšují cholesterol i riziko vzniku cukrovky 2. typu.

Krásná herečka Kirsten Dunst (37) vsadila na dietu pH, kterou vyzkoušela i její kolegyně Jennifer Aniston (50). Ta zahrnuje výměnu kyselinotvorných potravin (maso, ryby, mléčné výrobky, vejce, obilí a alkohol) za zásadotvorné potraviny (ovoce, zelenina, ořechy, fazole). Tahle dieta je ovšem založená na mylné představě, že pomocí jídla můžeme změnit pH našeho těla.

Zmíněné celebrity nejsou ale zdaleka jediné, které dávají svému tělu pořádně zabrat kvůli neuváženým dietám. Zpěvačka Britney Spears (37) například miluje nezdravé jídlo, hlavně prý hamburgery. Aby neztloustla, byla schopná jich několik sníst a pak si vzít projímadlo, aby tělo nestihlo stravu pořádně zpracovat. Renée Zellweger (50) zase potřebovala zhubnout kvůli natáčení Deníku Bridget Jones, a tak se rozhodla pít spoustu kávy, díky čemuž prý opravdu hodně zhubla. Jennifer Lopez (49) zase nedá dopustit na grapefruitový olej. Jisté výzkumy ukázaly, že vydává vůni, která snižuje chuť k jídlu. Zpěvačka je prý vyhlášená tím, že v kabelce neustále nosí lahvičku s tímto olejem a čichá k němu 3x denně po dobu patnácti minut. Zpěvačka Mariah Carey (49) si zase nemůže vynachválit dietu, která se skládá pouze z polévky a ryb připravených bez soli a cukru. V roce 2007 přiznala, že díky tomuto jídelníčku zhubla skoro 14 kilo.

Na další celebrity a jejich podivné stravovací rituály se podívejte v naší fotogalerii.

 

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.