Nejšílenější cvičení světa: Co takhle jóga s lemury nebo spinning pod vodou? | Moje zdraví

Nejšílenější cvičení světa: Co takhle jóga s lemury nebo spinning pod vodou?

30. července 2019 • 06:00

Chodíte na jógu nebo do fitka? Paráda. Zkuste si ale představit, že byste cvičili před všemi těmi lidmi nazí nebo třeba šlapali na kole pod vodou. Že to zní bláznivě? Jistě, ale i to už je v dnešním světě možné. Podívejte se na výběr těch nejbizarnějších cvičení, která kdy kdo vymyslel. 

Nahá jóga je oblíbená především v Americe, ale postupně se dostala už i k nám. Lektoři slibují, že při tomto druhu jógy prožijete maximální pocit svobody a uvolnění. Podle zahraničních studií nahá jóga dokáže u některých lidí zmírňovat stres dokonce lépe než její klasická verze, protože pomáhá rozvíjet pozitivní vztah k tělu, zlepšuje sexuální život i partnerský vztah.


Kolo, nebo bazén? Můžete mít obojí

Určitě se shodneme na tom, že plavání patří mezi ty nejlepší způsoby, jak se udržet v kondici. Totéž by se ale dalo říct i o jízdě na kole. Tak proč tyhle dva sporty nespojit? Pokud po něčem podobném toužíte, určitě byste měli vyzkoušet takzvaný hydrospinning. Jde o podvodní cvičení, při kterém se šlape na kole, voda ovšem snižuje tlak na klouby, které jsou při běžné cyklistice poměrně hodně namáhány. Hydrospinning je oblíbený například u atletů, kteří po zranění nejsou připraveni vrhnout se na plno do intenzivního cvičení. Pohled na to, jak někdo „jede“ na kole pod vodou, je ale přece jen poněkud bizarní.

Snili jste o hvězdné kariéře bubeníka, ale nikdy z toho nic nebylo? Nevadí. Existují lekce, na kterých si se svými oblíbenými paličkami užijete spoustu zábavy a přitom si i zacvičíte. Pound drumming je intenzivní kardio cvičení, při kterém bubnujete, ovšem do vzduchu. Během hodinové lekce můžete spálit až 900 kalorií.

Jóga na vodě? Proč ne! 

Ve světě už existuje tolik druhů jógy, že je pro běžného člověka těžké se v nich vůbec orientovat. S tím, jak roste její obliba, ale neustále přibývají i šílené nápady, jak si ji ještě víc zpestřit. Světlo světa tak spatřila i paddleboard jóga, která si získala nadšence už i v Česku. Plovák, na kterém se cvičí, je trochu širší a tedy stabilnější než klasický paddleboard, takže je pro zkoušení jógových pozic o mnoho vhodnější.

Cycling Karaoke si můžou užít jen opravdoví fajnšmekři. Jde o cvičení, které propojuje všechny výhody spinningu včetně spalování tuků a zlepšení držení těla, ovšem s možností nechat vyniknout i své hlasivky a pěkně od srdce si zazpívat. Ano, zní to poněkud ztřeštěně, ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát…

Na další bláznivá cvičení se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.