Bylo to nutné? Modelka po změně barvy očí téměř nevidí | Moje zdraví

Bylo to nutné? Modelka po změně barvy očí téměř nevidí

25. dubna 2018 • 14:00

Byla jsem naivní, říká modelka, která pro „krásu“ podstoupila rizikový kosmetický zákrok.

Argentinská modelka žijící v Miami Nadinne Bruna je hvězdou Instagramu, kde má téměř dvě stě tisíc fanoušků. Její krása jí ale nestačila, proto zatoužila po trvalé změně barvy očí z hnědé na světle šedou.
Vydala se do kolumbijské Bogoty na kosmetickou operaci, protože ve Spojených státech nebyl tento typ zákroku schválen Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Operace se nepovedla a dvaatřicetiletá kráska přišla téměř o zrak. Na první pohled to není patrné, po estetické stránce by byla operace v pořádku.

Ale Nadinne dnes vidí jako devadesátiletá babička. Na levém oku se zrak zhoršil o padesát procent, v pravém oku o celých osmdesát procent. Navíc trpí šedým i zeleným zákalem a dalšími zdravotními problémy, které se již nevyléčí.

„Operace mi zničila život. Před ní jsem měla perfektní oči, viděla jsem bez sebemenších problémů. Dnes, po roce a půl po operaci, vidím rozmazaně, oči mě neskutečně pálí a jsou zarudlé. Byla jsem hodně naivní,“ říká Nadinne. Oči nyní hůře snášejí světlo, zornice se na změny těžko adaptují. Kvůli poškozené rohovce čeká mladou ženu transplantace.

Napravit následky nepovedené operace se na kolumbijské klinice nepodařilo, proto se Nadinne svěřila do rukou lékařů ve Spojených státech. Na klinice Bascom Palmer Eye Institute v Miami jí byly odstraněny z očí nebezpečné implantáty, které měnily barvu. Podle slov vedoucí oftalmoložky kliniky Ranye Habash bude mít mladá žena problémy se zrakem po zbytek života.

Krásné Nadinne se tak život převrátil vzhůru nohama. Dnes trpí hlubokými depresemi, přišla o příjmy z modelingu a na soud s kolumbijskou klinikou nemá prostředky. Navíc chce vše, co ušetřila, věnovat na péči o svůj poškozený zrak.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.